Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Loše otvorili sezonu

Slavni engleski klub dobio nove vlasnike: Slijede li bolji dani u Liverpoolu?

Navijačima Evertona ostaje nada kako će s novim vlasnicima krenuti bolje i momčadi na terenu.

Everton (Foto: Afp)

Engleski nogometni prvoligaš Everton ima novog vlasnika, američku tvrtku 777 Partners, koja je za klub iz Liverpoola platila više od 640 milijuna eura dosadašnjem vlasniku Farhadu Moshiriju.

Tvrtka sa sjedištem u Miamiju objavila je kako će preuzeti 94.1 posto vlasništva kluba s Goodison Parka.

"Istinski smo počašćeni što možemo postati dio Evertonove obitelji kao čuvari kluba i smatramo privilegijom što smo u mogućnosti dodatno graditi njegovo ponosno naslijeđe i vrijednosti", objavio je osnivač tvrtke 777 Partners Josh Wander.

Osim Evertona, 777 Partners u svom vlasništvu ima i talijanskog prvoligaša Genou te belgijski Standard iz Liegea, a ima udio u vlasništvu Seville i Melbourne Victoryja.

Navijačima Evertona ostaje nada kako će s novim vlasnicima krenuti bolje i momčadi na terenu. Naime, Moshiri je stigao u Everton kao vlasnik 49.9 posto kluba 2016. godine, da bi u siječnju 2022. njegov udio u vlasništvu narastao na 94.1 posto. No, momčad je prvo pala iz gornjeg u donji dio poretka na ljestvici Premier lige da bi u posljednje dvije sezone jedva izbjegavala ispadanje iako je u transfere investirano gotovo 750 milijuna eura.

I početak ove sezone daje naslutiti kako će se Everton boriti za očuvanje premijerligaškog statusa jer se nakon četiri kola nalazi na 18. mjestu s jednim bodom.

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider