Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"trebat će znanja i sreće"

Allegri najavio reprizu Cardiffa: "Real je favorit, s Mandžukićem je sve u redu"

Max Allegri je najavio utakmicu protiv Real Madrida u utorak.

Max Allegri i Mario Mandžukić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Večer uoči reprize prošlosezonskog finala Lige prvaka strateg Juventusa Max Allegri najavio je utakmicu na press-konferenciji.

''Čestitam Zidaneu, osvojio je puno trofeja u kratkom roku, to nije bilo lako. Igra Juventusa? Kao u zadnje tri godine, igramo odličnu sezonu. U utorak igramo protiv momčadi koja od 1996. uvijek igra Ligu prvaka, a svaki put od 2011. stiže bar do polufinala. Izbaciti njih bio bi veliki korak naprijed, oni su najjači, favoriti. Ambicija nam je igrati ravnopravno i pokušati ih savladati.''

Novinari su ga pitali i hoće li na njegove igrače utjecati poraz iz Cardiffa.

"Mnogo puta smo analizirali finale. Rekao bih da je momčad posebno u Europi napravila korak naprijed. Znaju kako reagirati u teškim trenucima, dok smo u Cardiffu početkom drugog poluvremena mentalno posustali. To se ne smije ponoviti, igra se i uzvrat i moramo osigurati prolaz u Madridu. Trebat će nam znanja i sreće."

Otkrio je i kako zaustaviti Cristiana Ronalda.

"Naši obrambeni igrači moraju biti dobri kao momčad. Za Ronalda imam samo komplimente, kad je prešao tridesetu, promijenio je svoj stil igre i postao izvanredan napadač."

Nastup Marija Mandžukića bio je pod znakom upitnika, ali Allegri je otkrio da je sve u redu s hrvatskim napadačem i da će biti u konkurenciji za prvih 11. Prošle je sezone u finalu postigao jedan od najljepših pogodaka uopće u finalima Lige prvaka, a Juve će takve trenutke inspiracije trebati i u utorak kada ima priliku osvetiti se Kraljevima za Cardiff.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider