Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
PROKOMENTIRAO SVJETSKO PRVENSTVO

Ali Daei javio se nakon što je počela kružiti vijest da je osuđen na smrt

Najveći iranski nogometaš preko Instagrama se osvrnuo na Svjetsko prvenstvo u Katru.

Ali Daei (Foto: Afp)

Sve nas je ovog vikenda šokirala vijest kako su najvećeg iranskog nogometaša u povijesti, danas 53-godišnjeg Alija Daeija, osudile na smrt vlasti njegove države.

Razlog toga je sudjelovanje u građanskim prosvjedima, kakvi se u Iranu događaju već gotovo dva mjeseca. Zapravo, prva informacija bila je da su ga u njegovu domu uhitile specijalne postrojbe, a to je bilo krajem listopada te su istu vijest prenijeli i neki od najvećih svjetskih medija.

Vijest nije službeno potvrđena

Vijest o tome da je osuđen na smrt zajedno s još 15 tisuća prosvjednika krenula je iz Azerbajdžana, a ovdje su najveći mediji bili malo oprezniji. Iz Irana nisu dolazile gotovo nikakve informacije, osim onih da vlasti na prosvjedima ne štede ni bojevu municiju. To bi većinom nekim svojim kanalima prenijele nevladine organizacije i zapadu okrenute udruge.

Neka informacija sada se ipak pojavila, i to na Daeijevu Instagramu. On je tamo objavio fotografiju u nacionalnom dresu uz zanimljivu poruku, posebno zanimljivu ako znamo da vijesti o svojem stanju i situaciji nije komentirao.

"Pozdrav dragim i časnim sugrađanima. U ovim danima, kad se većina nas ne osjeća dobro, odbio sam službeni popis FIFA-e i Katarskog nogometnog saveza da prisustvujem Svjetskom prvenstvu zajedno sa suprugom i kćerima. To sam napravio da bih bio s vama u svojoj zemlji i ovim putem izražavam sućut svim obiteljima koje su ovih dana izgubile svoje najmilije. Nadam se svjetlijim danima za Iran i Irance", napisano je na arapskom jeziku.

Alija inače na Instagramu prati više od deset milijuna ljudi.

Mnogi će ovo različito prokomentirati, ali nije na nama da išta prejudiciramo. Možemo samo reći da je šteta što Alija neće biti u Katru jer bi to bio znak olakšanja, odnosno potvrda da je s ovim nogometnim velikanom sve u redu.

Ovako i dalje nemamo puno informacija, ali nadamo se da će se one uskoro pojaviti, i po pitanju Alija Daeija i po pitanju svih stanovnika ove velike azijske države.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider