Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nogometne glavešine, pozor!

Talijanska ikona iz SAD-a poslala poruke koje će zazvoniti u ušima cijele nacije

Iako živi u Los Angelesu, itekako prati što se događa u njegovoj domovini.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kada će se nastaviti sezona Serie A, pitanje je na koje u ovom trenutku nitko ne zna odgovor. Talijanski ministar sporta Vincenzo Spadafora izjavio je kako bi 4. svibanj mogao biti datum za ponovni početak sportskih aktivnosti u Italiji, istodobno se ogradivši i napomenuvši kako je na Apeninima još uvijek dramatično stanje i da borba protiv koronavirusa itekako traje.

Dok se čeka službeni datum i odluka hoće li se u početku igrati s publikom ili bez nje, oglasio se legendarni Alessandro Del Piero s porukama koje se tiču budućnosti talijanskog nogometa nakon pandemije koronavirusa.

"Moramo pritisnuti dugme za resetiranje"

Del Piero živi u Los Angelesu, ali i dalje itekako prati nogometna zbivanja u svojoj domovini.

"Situacija u Sjedinjenim Američkim Državama je slična onoj kakva je bila u Italiji prije nekoliko tjedana. U početku su svi potcijenili problem s koronavirusom, zatim je nastupio strah i sad svi tome pristupaju ozbiljno i odgovorno", izjavio je Del Piero u intervjuu za Gazzettu dello Sport.

gol expired Seksi Argentinka otkrila što joj najviše nedostaje u vrijeme karantene divider

Što se talijanskog nogometa tiče, istaknuo je kako ovo može biti prilika za korjenite promjene.

"Sada kad je dosta klubova poslalo svoje zaposlenike na godišnji odmor ili su im dali otkaz, možemo uvidjeti koliko je zapravo nogometni biznis velike. Ovo neka bude prilika za preokret u našim razmišljanjima i pristupu nogometu, da vidimo na koji način želimo prosperirati, što moramo promijeniti i onda pritisnuti dugme za resetiranje. Uskoro ćemo se naći na neistraženom teritoriju i ne možemo se više skrivati", rekao je Del Piero i pojasnio:

"Ne možemo samo gledati na sadašnjost"

"Ne možemo više gledati samo na sadašnjost i ne imati nikakvu viziju za budućnost. Mora se pronaći balans između troškova i prihoda. Isto tako, moramo si priznati da imamo problem s imidžom našeg nogometa, ali i da su nam stadioni potpuno neprilagođeni za dolaske obitelji na utakmice."

Del Piero je na koncu zaključio:

"Talijanski nogomet se mora više otvoriti prema američkom poimanju profesionalnog sporta i odvijati se kao show, ne zanemarujući pritom naše specifične ideale i tradiciju. Neka fokus bude na tome da od nogometa napravimo spektakl."

gol expired Škrti predsjednik izvjesio cijenu za glavnu zvijezdu: To bi bio novi svjetski rekord! divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider