Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
imamo rekordera primere

Španjolska bruji o penalima protiv Reala, morali su se sjetiti legendarnog podviga rekordera iz Hrvatske

Carlos Soler srušio je Real Madrid trima udarcima s bijele točke, ali nije mogao do rušenja rekorda koji drži hrvatski napadač.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nikada u povijesti Primere nisu dosuđena tri kaznena udarca protiv Real Madrida u jednoj utakmici. No to se dogodilo sinoć, 8. studenog 2020. godine, a uspješni realizator svih triju bio je Carlos Soler.

Sudac Gil Manzano, koji je u 32 utakmice u kojima je dijelio pravdu dosudio čak 11 kaznenih udaraca u korist Real Madrida, sinoć je donio sve tri ispravne odluke te omogućio Soleru da se pridruži nogometnom velikanu Alfredu Di Stefanu, ali ne i da se izjednači s hrvatskim rekorderom u Primeri - Alenom Peternacem.

gol expired Informacija procurila iz Barcelone: Neymar prelomio gdje želi nastaviti karijeru divider

Di Stefano je u dresu Reala 1958. godine postigao tri gola udarcem s bijele točke u utakmici protiv Celte. Peternac je kao nogometaš Valladolida 1996. postavio apsolutni rekord s četiri gola udarcem s bijele točke i taj rekord stoji do dana današnjeg.

Četiri dosuđena kaznena udarca protiv jedne momčadi i dalje su rekord kada je jedna utakmica u pitanju, dok se u povijesti čak devet puta događalo da se dosude tri penala za jednu momčad.

gol expired Povijesna večer za Real: Kraljevskom klubu nikada se nije dogodilo ovakvo suđenje, i to još od "njihova" suca divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider