Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zvuči kao uvertira

Znakovita izjava predsjednika: UEFA vraća ruske klubove u svoja natjecanja?!

Aleksander Čeferin, predsjednik UEFA-e, u intervjuu za mariborski list Večer je izjavio: "Ruski sportaši snose sankcije iako za rat nisu krivi."

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin izjavio je da se sankcije protiv Rusije zbog agresije na Ukrajinu ne bi trebale odnositi na ruske sportaše i da će UEFA uskoro donijeti odluku vezano na nastupe ruskih klubova u natjecanjima europskog nogometnog saveza.

U razgovoru za mariborski list Večer od subote Čeferin je kazao da ruski sport zbog 'odluka pojedinaca' ne bi trebao trpjeti, no da je UEFA ipak bila prisiljena donijeti neke odluke i sankcije vezane za nastupe ruskih klubova u europskim natjecanjima, što se sada ponovo razmatra.

"UEFA će uskoro donijeti odluku hoće li ili ne ruski klubovi moći nastupati u europskim natjecanjima", kazao je predsjednik UEFA-e Čeferin, dodavši kako misli da bi se u svijetu posvuda trebalo više pozornosti posvećivati pozivima na mir i zajedničku suradnju.

Po njegovim riječima ruski sportaši snose sankcije iako za rat nisu krivi te treba pokazati da sankcije nisu usmjerene niti protiv ruskih sportaša niti protiv ruskog naroda.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider