Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nevjerojatna priča

Čudo neviđeno: Ajaxov talent koji je bio u komi stigao kući, sudjelovao i u transferu De Jonga u Barcu

Mladi Ajaxov nogometaš Abdelhak Nouri (22) nalazi se potpuno izvan kome, kod kuće je i komunicira s obitelji, nakon što se srušio na terenu 2017. godine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Lijepa vijest iz Nizozemske. Mladi Ajaxov nogometaš Abdelhak Nouri oporavio se do te mjere da je u stanju komunicirati s obitelji nakon odlaska kući, otkrio je njegov brat.

22-godišnji nizozemski as srušio se u srpnju 2017. nakon što je imao napad srčane aritmije. Kao rezultat toga pretrpio je teška i trajna oštećenja mozga. No govoreći u posebnom programu na nizozemskoj televiziji, njegov brat Abderrahim otkrio je kako je Abdelhak, koji je iz medicinske kome izašao u kolovozu 2018.

Njegova obitelj danas živi u posebno prilagođenoj kući u kojoj je moguće sjediti i u invalidskim kolicima.

''Moram reći da mu, s obzirom na to da je kod kuće, ide puno bolje nego u bolnici. Za njegovih dobrih dana postoji i oblik komunikacije, na primjer potvrda obrvama ili osmijehom. Ali primijetite da ne može tako dugo izdržati'', izjavio je Nourijev brat.

gol expired Barca poput Dinama riskira sukob u klubu: Messi i društvo čekaju odgovor na glavno pitanje divider

''Kad mu nije teško, zajedno gledamo nogomet. Primjećujete da mu se sviđa i često pokazuje emocije. Međutim, ne može hodati, ne može razgovarati, ne osjeća ništa i ne čuje ništa. Prema liječnicima, nikad se neće do kraja oporaviti'', dodao je.

Nevjerojatno je što Nouri, koji je debitirao za seniorsku momčad Ajaxa u dobi od 19 godina, pokušava povratiti komunikaciju i provodi vrijeme sa svojim najmilijima. A još je nevjerojatnija činjenica da je igrao ulogu u prelasku Frankieja de Jonga u Barcelonu.

''Kad sam sjeo s njim, ušla je njegova majka. Zatim je pitala Appieja: 'Appie, gdje bi Frankie trebao ići? U Barcelonu?' Čim je to rekla, podigla mu se obrva. To je bio vrlo poseban trenutak'', otkrio je njegov bivši suigrač i dobar prijatelj De Jong.

Nouri se smatrao idućom Ajaxovom superzvijezdom i imenovan je u momčad turnira na Europskom prvenstvu do 19 godina 2016. godine. samo godinu dana kasnije njegov život se potpuno promijenio, a danas je najsretniji što je ostao živ.

gol expired Ružan kraj najljepše Dinamove priče: Sjetite se što je nedavno viknuo treći brat Mamić divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider