Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
BILI SU SJAJNI

Ajax šokantno otpustio Blinda, u momčadi je ostao još samo jedan igrač iz polufinala Lige prvaka 2019.

Raskidom ugovora s nizozemskim reprezentativcem Daleyem Blindom, u momčadi Ajaxa ostao je još samo jedan igrač iz sjajne generacije 2018./19.

Ajax pred polufinale Lige prvaka 2019. (Foto: Afp)

Neugodno iznenađenje dočekao je Ajaxov nogometaš Daley Blind nakon povratka sa Svjetskog prvenstva, gdje je bio standardni član udarne postave nizozemske reprezentacije.

Zapravo, možemo reći bivši Ajaxov nogometaš, budući da se upravo u tome krije to neugodno iznenađenje. Naime, njegov matični klub, u kojem je proveo cijelu karijeru izuzev razdoblja od 2014. do 2018. godine, odlučio je s njim raskinuti ugovor, šest mjeseca prije njegovog isteka.

Ove sezone bio je standardan

Veliko je to iznenađenje, budući da je Blind propustio samo jednu utakmicu Ajaxa ove sezone, a dobre partije pružao je i u Katru, gdje je između ostalog bio strijelac u susretu osmine finala protiv SAD-a.

Blind je s Ajaxom osvojio sedam titula prvaka Nizozemske, a bio je član i one sjajne momčadi iz sezone 2018./19., koja je za nijanse ostala bez finala Lige prvaka, odnosno to im je uskratila partija života Tottenhamovog Lucasa Moure, koji je u 96. minuti uzvratnog susreta šokirao Amsterdam Arenu.

Ostao je samo srpski kapetan

Njegovim napuštanjem kluba, ostao je u momčadi samo jedan igrač koji je barem jednu utakmicu protiv Tottenhama započeo. Radi se o kapetanu i ponajboljem igraču, Dušanu Tadiću.

Ostatak startnih postava u dva polufinala činili su Andre Onana (danas u Interu), Joel Veltman (Brighton), Mathijs De Ligt (Bayern), Nicolas Tagliafico (Lyon), Frankie De Jong (Barcelona), Donny Van de Beek (Manchester United), Lasse Schöne (NEC), David Neres (Benfica), Hakim Ziyech (Chelsea), Noussair Mazraoui (Bayern) i Kasper Dolberg (Nice). Priliku s klupe u ta dva susreta dobili su još Daley Sinkgraven (Bayer Leverkusen), Klaas Jan Huntelaar (mirovina) te Lisandro Magallan, koji je i dalje u Ajaxu, no u podosta podređenoj ulozi.

Na klupi je sjedio današnji menadžer Manchester Uniteda, Eric ten Hag. Bila je to uistinu jedna sjajna ekipa i tko zna što bi se dogodilo da su se u susretu na samo jednu utakmicu našli protiv Liverpoola u finalu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider