Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Može li preokrenuti situaciju?

Ajax ima novog trenera: Pred bivšim igračem je težak zadatak

Hrvatski trojac Josip Šutalo, Borna Sosa i Jakov Medić imaju novog trenera.

John van't Schip (Foto: Afp)

Ajax ima novog trenera. Nakon poraza od vodećegg PSV-a (5:2), Kopljanici su pali na posljednje mjesto prvenstvene tablice.

U osam odigranih kola skupili su tek pet bodova, a posljednju ligašku pobjedu, ujedno i jedinu, upisali su prije dva mjeseca protiv Hercalesa. Cijenu loših rezultata već su platili sportski direktor Sven Mislintat i trener Maurice Steijn, a Kopljanici su sada izabrali njegova nasljednika.

Radi se o Johnu van't Schipu, bivšem igraču i treneru amsterdamskog velikana. Devet godina je nosio dres Ajaxa, a nakon što je okačio kopačke o klin posvetio se radu s mlađim kategorijama.

Luka Modrić VIDEO Da se naježite! Real objavio poseban video u čast Luke Modrića divider

Tri godine je radio u Ajaxovoj školi nogometa, a potom je dobio poziv da postane član stručnog stožera prve momčadi. U trenerskoj karijeri vodio je meksički Chivas, Melbourne Heart, Zwolle i grčku nogometnu reprezentaciju.

Dogovoreno je da će Kopljanike voditi do kraja ove sezone, a potom će preuzeti funckiju tehničkog menadžera. Svi se nadaju da će uspjeti preokrenuti situaciju i izvući Kopljanike iz zone ispadanja.

Standings provided by Sofascore

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider