Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
najveći uspjeh u povijesti

Senegal u četvrfinalu, 88. reprezentacija svijeta kreirala senzaciju: Tragičar je zvijezda Ajaxa

Nogometaši Benina ostvarili su najveći uspjeh u povijesti plasmanom u četvrtfinale.

Sadio Mane (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nogometaši Senegala plasirali su se u četvrtfinale Afričkog kupa nacija zahvaljujući 1:0 (1:0) pobjedi protiv Ugande u osmini finala u Kairu.

Jedini gol na utakmici postigao je Sadio Mane u 15. minuti. Isti je igrač u 61. imao priliku iz kaznenog udarca povećati prednost na 2:0, ali njegov udarac je obranio Onyango.

Senegal će u četvrtfinalu 10. srpnja igrati protiv Benina koji je ranije u petak svladao Maroko zahvaljujući boljem izvođenju 11-eraca.

Najveći uspjeh u povijesti Benina, Ziyech tragičar

Nogometaši Benina ostvarili su najveći uspjeh u povijesti plasmanom u četvrtfinale Afričkog kupa nacija. Nakon 90 minuta rezultat je bio 1:1, a kako se on nije mijenjao niti u 30 minuta produžetka, pristupilo se izvođenju 11-eraca u kojima je Benin bio uspješniji s 4:1.

Benin je poveo golom Adilehoua u 53. minuti, a izjednačio je En-Neysri u 75. Veliku priliku za Maroko propustio je Ziyech koji je u posljednjoj minuti sudačke nadoknade pogodio vratnicu iz kaznenog udarca.

Početkom produžetka Benin je ostao s igračem manje jer je u 97. minuti isključen Adenon, ali uspio je sačuvati mrežu i izboriti 11-erce.

Benin do četvrtfinala bez ijedne pobjede u regularnom vremenu

Prilikom izvođenja udaraca s bijele točke sva četiri igrača Benina bila su precizna, dok je Boufal promašio vrata, a udarac En-Nesyrija je odlično obranio Allagbe.

Benin se u osminu finala plasirao kao treći u skupini F i to bez ijedne pobjede, remizirao je u sva tri susreta, dok je Maroko osvojio prvo mjesto u skupini D s maksimalnih devet bodova.

Ovo je četvrti nastup Benina na Afričkom prvenstvu, a dosada su sva tri puta završavali nastup nakon prvog kruga natjecanja uz samo jedan remi i osam poraza u ta tri nastupa.

Barca slaže najjači napad u povijesti: Nova formacija za četiri superzvijezde i nepravda prema Rakitiću Nekadašnji napad Barce: Neymar, Messi i Suarez (Foto: AFP) Ronaldinho, Messi i Eto\'o (Foto: AFP) Antoine Griezmann (Foto: AFP) +1 Frenkie De Jong (Foto: AFP)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider