Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Važno za Hrvatsku

Dvije od tri reprezentacije koje prate Dalić i društvo na Afričkom kupu tijesno slavile u 1. kolu

Hrvatska reprzentacija prati Afrički kup nacija na kojem ih "ganjaju" Senegal, Alžir i Maroko.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedan od favorita za naslov Senegal i Maroko su u ponedjeljak stigli do prvih bodova na Afričkom kupu nacija. Te dvije reprezentacije su među onima koje love renking hrvatske reprezentacije na FIFA-inoj ljestvici i prijete našem mjestu u 2. potu u ždrijebu.

Slavila je i Gvineja koja je sa 1-0 pobijedila Malawi u utakmici prvog kola skupine B u Bafoussamu, dok je Maroko slavio također sa 1-0 protiv Gane u Yaoundeu.

Jedini pogodak na utakmici kojom je Gvineja stigla do prvih bodova postigao je u prvom poluvremenu Issiaga Sylla.

Malawi, kojem je ovo treći nastup na Afričkom kupu nacija i prvom od 2010., ima 13 članova momčadi zaraženih COVIDom-19.

Vatrene love Sengal, Maroko i Alžir

Gvineja se zahvaljujući ovoj pobjedi izjednačila sa Senegalom na vrhu ljestvice. Senegal je u ranije odigranoj utakmici sa 1-0 pobijedio Zimbabve pogotkom Sadia Manea u 97. minuti.

Maroku je u utakmici prvog kola C skupine pobjedu osigurao Sofiane Boufal golom zabijenim sedam minuta prije kraja utakmice.

Drugu utakmicu u skupini C kasnije danas igraju Komorski Otoci i Gabon također u Yaoundeu.

Ovo je zanimljivo Zlatku Daliću i društvu jer Vatrene na FIFA-inoj ljestvici love afričke nacije Senegal, Alžir i Maroko. Navijamo protiv finala Alžir - Senegal koje bi obje reprezentacije dovelo opasno blizu Hrvatskoj i ugrozilo mjesto u 2. potu u ždrijebu na SP-u.

Alžir svoju premijernu utakmicu na turniru, onu protiv Sierra Leonea, igra u utorak.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider