Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Novo priopćenje

AEK odgovorio na prozivke: "Predsjednik HNS-a spominje stvari koje se nisu dogodile"

Ovog utorka igra se prva utakmica Dinama i AEK-a u Ligi prvaka.

AEK Atena (Foto: Afp)

Ne smiruju se strasti na relaciji Dinamo - AEK. Nakon što je Marijan Kustić poslao pismo grčkom Savezu s preporukom da se grčki klub uključi u komunikaciju o sigurnosti, stigao je žestok odgovor iz Atene.

AEK se oglasio kratkim priopćenjem koje prenosimo u cijelosti:

"Ne sudjelujemo u PR aktivnostima zbog žalovanja. Naravno, prisutni smo u svemu što se tiče sigurnosnih pitanja, kao što je to bilo ranije na Maksimiru na marginama AEK-ovog treninga.

Trenutak ranjavanja navijača AEK-a VIDEO Snimka koja dosad najviše otkriva: Ubijeni Grk nije smrtonosno ranjen nožem, već palicom?! divider

To je bio jedan od planiranih sastanaka o sigurnosti, a drugi je sutra ujutro. Naravno ne odbijamo komunikaciju u bilo čemu što je vezano za organizaciju.

Mi smo na dan ubojstva navijača sastanak napustili iz očitih razloga. Kako je moguće biti na terenu, sudjelovati na sastancima, a biti optužen za nestanak? Naravno, primjedbe predsjednika HNS-a su apsurdne i neutemeljene. Spominje stvari koje se nisu dogodile", stoji u priopćenju.

Kustić poslao pismo grčkom Savezu

Predsjednik HNS-a je ranije poslao pismo u kojem moli grčki Savez da pokuša utjecati na AEK:

"Stoga, molimo vas da preporučite rukovodstvu AEK-a da otvori komunikaciju prema Dinamu i državnim tijelima. Izbjegavanje bilo kojeg oblika komunikacije ne pomaže u ovakvoj teškoj situaciji.

Naprotiv, izbjegavanje konverzacije i nedostatak izmjene informacija mogao bi imati snažne negativne posljedice, što je posebno problematično jer su ispred AEK-a i Dinama dvije vrlo važne utakmice.

Jurica Jurjević VIDEO Šef za sigurnost otkrio što mu je Vida rekao: "Dugo nisu poduzete ovakve mjere osiguranja" divider

Naravno, svi koji su sudjelovali u incidentu trebaju biti adekvatno procesuirani ispred suda, posebno pojedinac koji je odgovoran za smrt g. Katrsourisa. Međutim, vjerujem da je naša uloga pokušati smanjiti tenzije između dva kluba i između dvije države, jer ne bismo svi trebali biti žrtve ponašanja huligana.

Razumijemo da ljudi u AEK-u žaluju zbog gubitka svog navijača, no još jednom, snažno preporučujemo otvorenu komunikaciju između klubova i državnih tijela, kako bismo spriječili buduće incidente, što nam svim treba biti najviši prioritet", stoji u dijelu pisma.

Hoće li Dinamo pobijediti AEK?

Ukupno glasova:

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider