Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ispovijest živopisnog francuza

Bio je smetlar, dogurao je do slave i veze s Pamelom Anderson, a dobro je zapamtio i Kolindu

Živopisni Francuz marokanskih korijena izdao je knjigu o svom životu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Adil Rami nogometaš je vrlo zanimljive životne priče. Ovaj bivši francuski reprezentativac široj je javnosti vjerojatno najpoznatiji po vezi s Pamelom Anderson, koja ga je nakon prekida optužila za nasilje.

"Htjela mi je naštetiti. Nikad me nije tužila jer se ništa od toga nije dogodilo. Ne želim imati više ništa s njom", rekao je Rami u intervjuu za Le Figaro povodom izlaska knjige o njegovu životu.

Prije nego je došao do naslovnica i glamura, Rami je vodio nimalo spektakularan život. Sve do 21. godine igrao je amaterski nogomet u četvrtoligašu Frejusu, klubu iz istoimenog grada u kojem je odrasao. Tamo je, uz nogomet, radio komunalne poslove - skupljao je smeće, brisao grafite sa zidova...

"Previše izlazaka, djevojaka i hrane. Hrana je bila veliki problem"

Svoju priliku je dočekao kada ga je "snimio" prvoligaš Lille. Valencia, Milan, Sevilla, Marseille, Fenerbahče, Soči i sada Boavista daljnje su postaje njegove fine karijere. Koja je, po Ramiju, mogla biti i bolja.

gol expired Srpska legenda: ''Naomi Campbell je vrhunska u krevetu, s Carmen Electrom sam radio čuda u bazenu'' divider

"Mogao sam imati bolju karijeru s boljim životnim stilom. Previše izlazaka, djevojaka i hrane. Hrana je bila moj veliki problem. Volim jesti. Kada sam igrao proječno, bilo je to zato jer sam imao koju kilu viška. Šteta jer kad sam na 100 posto, nijedan napadača na svijetu me ne straši."

Ipak, karijera mu je bila dobra, a osvojio je i najveći trofej - svjetsko zlato s Francuskom. Izbornik je i tada bio Dider Deschamps.

"Mrzio sam Deschampsa"

"U početku mi je bilo teško s njim, nisam ga mogao smisliti. Još gore, mrzio sam ga, ali sada sam mu zahvalan. Kada smo osvojili svjetsko prvenstvo, ispričao sam mu se. Bio je prestrog na početku i samo je mislio na posao. Volim raditi, ali ne 24 sata. Nismo se uvijek razumjeli oko toga", rekao je.

Rami nije zaigrao u Rusiji, ali medalja je u vitrinama. S dodjele se pamti i anegdota s tadašnjom hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović.

"Nakon finala, predsjednica Hrvatske me pogledala i rekla mi da imam lijepe brkove. Ja sam joj rekao da volim Mikonos. Ne znam zašto, uvijek sam miješao Grčku i Hrvatsku. Onda me Olivier Giroud pogledao i rekao: 'Jesi li glup? Mikonos je u Grčkoj'", otrkio je jednom prilikom ovaj živopisni nogometaš.

Francuzi izašli na teren Maksimira

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider