Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
najtrofejniji dinamovac

Ademi nakon novog trofeja: ''Pokazali smo da smo šampionska generacija! Idemo i po Kup!''

Arijan Ademi kapetanski je doveo Dinamo do 25. naslova prvaka od samostalnosti Hrvatske.

Arijan Ademi (Foto: Luka Stanzl/Pixsell)

Nogometaši zagrebačkog Dinama osigurali su svoj 25. naslov prvaka dva kola prije kraja ovosezonskog prvenstva Hrvatske 1:0 (0:0) domaćom pobjedom protiv Osijeka u susretu 34. kola.

Pobjednički pogodak postigao je kapetan Arijan Ademi u 72. minuti. Najtrofejniji igrač Dinama u povijesti stao je pred kamere MaxSporta nakon susreta.


''Imam 13 ili 14 trofeja, nisam siguran'', rekao je na početku pa nastavio:

Dinamo - Osijek Vodopad emocija u Maksimiru: Dinamov povratak korijenima, navijanje kakvo dugo nije viđeno divider

''Znali smo da je Rijeka izgubila, da nas pobjeda vodi do trofeja. Malo smo mlako ušli u utakmicu, nakon 15-20 minuta smo preuzeli dominaciju i na kraju slavili. Najvažnije je da smo uzeli trofej, cijela je sezona bila turbulentna i teška. Idemo dalje, nadam se da ćemo uzeti i Kup'', najavio je dvomeč s Rijekom.

Situacija koja je prelomila susret je ona iz 62. minute kada je Hoxha išao prema 16-ercu, a Duarte ga je srušio i zaradio isključenje.

''Mislio sam da je bio penal na Hoxhi, djelovalo mi je je bio penal na Petkoviću. Suci odlično rade svoj posao'', nahvalio je naše arbitre.

Sezona je bila itekako prevrtljiva, Hajduk je bio prvi nakon jesenskog dijela prvenstva, Rijeka je bježala gotovo cijelo proljeće, a na kraju je Dinamo u samom finišu preuzeo vrh.

Zvonimir Boban i ostale Dinamove legende FOTO Zvone Boban stigao na utakmicu za titulu: Maksimir ovacijama dočekao Dinamove legende divider

''Bila je teška sezona, imali smo padove u formi gdje su nam konkurenti dosta bježali. Vjerovali smo da ćemo uzeti naslov, u nekakvim situacijama pomisliš što ako se dogodi ono najgore, no pokazali smo da smo šampionska generacija'', poručio je.

Slijedi Rijeka u Kupu.

''Rijeka je ozbiljan suparnik, očekuje nas težak posao. Izdominirali su nas na Rujevici, respektiramo ih'', zaključio je Ademi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider