Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kako su se samo prevarili...

Barcelona želi vratiti igrača koji je pravi hit, a olako su ga se riješili

Kad su ga prodavali, mislili su da je to dobar posao, ali ispostavilo se da to baš i ne drži vodu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedno od najugodnijih iznenađenja ove sezone u engleskoj Premierligi, kad su igrači u pitanju, svakako je Adama Traore iz Wolverhamptona.

Taj nevjerojatni brzanac, koji izgledom i stilom podsjeća na nekakvog igrača američkog nogometa, u posljednje vrijeme oduševljava sve na Otoku terorizirajući suparničke obrane, a njegov napadački doprinos u igri Wolvesa očituje se i u konkretnim brojkama, u vidu pet pogodaka i 10 asistencija.

Još više od puke statistike, Traoreova je igra takva da kompletna protivnička lijeva strana nema mira dok je on na terenu.

Desnom stranom juri kao da je na motoru

Traore može igrati doslovno svaku poziciju na desnoj strani - beka ili krilo u formaciji s četvoricom u obrambenoj liniji, bočnog u situaciji kad se igra s trojicom stopera, ali i, ono što najčešće igra unatrag nekoliko mjeseci, krilnog napadača u formaciji 3-4-3.

Njegove igre nisu promaknule brojnim bogatijim klubovima od Wolverhamptona, a najupornija je zasad Barcelona, u čijoj je omladinskoj školi Traore i ponikao kao igrač.

Traore je rođen 25. siječnja 1996. u jugozapadnom predgrađu Barcelone, gdje su se njegovi roditelji doselili iz Malija. Prve nogometne korake napravio je u lokalnom klubu Hospitalet, a kad je imao osam godina, uočila ga je Barca i dovela u svoju akademiju La Masiju.

Barca je mislila da je napravila dobar posao...

Više od desetljeća proveo je na Camp Nouu, ali za prvu momčad Barcelone upisao je samo četiri nastupa i proveo ukupno manje od 100 minuta na terenu, pa je, kad je došla prva dobra ponuda (ljeto 2015.), prihvatio poziv Aston Ville i preselio se na Otok. Barca je tada dobila odštetu od 10 milijuna eura i smatrala to dobrim poslom za igrača s kojim nisu ozbiljno računali. Kako su se samo prevarili...

Budući da je Aston Villa u toj sezoni ispala, Traore je nakon samo jedne sezone prešao u Middlesbrough (odšteta osam milijuna eura), a onda je prije godinu i pol Wolverhampton nanjušio svoju priliku i iskoristio to što je Middlesbrough zapeo u play-offu za ulazak u Premierligu te ga doveo za 20 milijuna eura.

Danas Traore prema Transfermarktu vrijedi 28 milijuna eura, ali s obzirom na to da je prilično mlad, da igra sjajno i u džepu ima dugotrajni ugovor (do 30. lipnja 2023.), zbog čega ne moraju žuriti s prodajom, Wolvesi će za njega tražiti (barem) dvostruko više novca.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider