Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
PROVJEREN RECEPT

Milan iz Chelseaja doveo nekadašnju veliku englesku nadu

Talijanska Seria A polako postaje obećana zemlja za Chelseajeve igrače koji nisu ispunili svoj potencijal.

Ruben Loftus-Cheek (Foto: Afp)

AC Milan spojit će od iduće sezone dva nekadašnja suigrača iz Chelseaja, koji se poznaju još iz dana dok su obojica nastupali u njihovim mladim momčadima.

Fikayu Tomoriju, stoperu koji se ustalio u udarnoj postavi talijanskog velikana, pridružit će se Ruben Loftus-Cheek.

20 milijuna eura, previše?

27-godišnji Loftus-Cheek napustit će London uz odštetu koja bi mogla iznositi do 20 milijuna eura, nakon što u proteklim sezonama nije uspio ostvariti puni potencijal.

Ipak, navijači Milana u velikom broju na društvenim mrežama izražavaju nezadovoljstvo, smatrajući da on nije vrijedan isplate tolike odštete.

Ruben je eksplodirao u sezoni 2017./18., kad je bio na posudbi u Crystal Palaceu te je postao reprezentativac i samo tijekom 2017. i 2018, godine nastupio je deset puta za Gordi Albion te je bio član momčadi na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, gdje je nastupio u prvoj utakmici njegove reprezentacije. 

Nakon toga se vratio u Chelsea, gdje je sve do danas varirao između prve postave i klupe, uz dodatak da je sezonu 2020./21. proveo na posudbi u Fulhamu.

Za Chelsea je ukupno odigrao 155 utakmica, postigavši 13 pogodaka te dodavši tome 15 asistencija, a korišten je na praktički svim pozicijama u veznom redu, kao i na desnom boku.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider