Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Bojim se za život!"

Nogometaš zapeo u Harkivu: Došao na potpis ugovora u Ukrajinu, a sad poručuje 'izvucite me odavde'

Abdullah Dogan trebao je potpisati za Metalist, klub iz Harkova, drugog po veličini grada u Ukrajini.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kad je dolazio na potpis ugovora, turski nogometaš Abdullah Dogan nije mogao ni zamisliti da će nekoliko dana kasnije spavati u podzemnoj željeznici u Harkovu.

Dogan je sve dogovorio s Metalistom, klubom iz drugog po veličini grada u Ukrajini.

U četvrtak, kad je započela ruska invazija na Ukrajinu, htio se vratiti kući u Njemačku, ali to nije bilo moguće jer je zračni promet obustavljen. Zapeo je u Harkovu odakle se javio novinarima Bilda.

"Spavam u podzemnoj željeznici jer se vani čuju pucnjevi, to mi se čini sigurnije nego da sam u stambenoj zgradi", izjavio je Dogan.

On je rođen u Bremenu i tamo je, u Werderu, završio svoj omladinski staž prije nego li se u seniorskom nogometu okušao kroz nekoliko njemačkih niželigaških klubova.

Dogan je trebao potpisati za Metalist

Sada, nedavno nakon što je proslavio 25. rođendan, ukazala mu se prilika da po prvi put zaigra negdje u prvoligaškoj konkurenciji. Metalist ga je pozvao, ali umjesto realizacije transfera dočekale su ga ratne strahote.

"Bojim se da neću više vidjeti svoju zaručnicu i svoju braću i sestre. Jako sam zabrinut za svoj život", poručio je Dogan čija je obitelj pokušala stupiti u kontakt s njemačkim veleposlanstvom u Kijevu. No, ono je zatvoreno.

"Hitno je. Molim vas izvucite me odavde", rekao je 25-godišnji Turčin.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider