Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

A sad derbi istine: Dinamo pokazao moć i veličinu, Rijeku čeka pakao

I kada je teško, i kada ne ide, i kada su rezervoari ispražnjeni, Dinamo ipak nekako pronađe skrivenu snagu u svojim smanjenim, ali još uvijek dovoljno tvrdim mišićima...

Slavlje igrača Dinama podno sjevera (Foto: Marko Lukunic/Pixsell)

Dinamo je nadigrao Betis u Maksimiru i sasvim je zasluženo prošao dalje. Kada se pogleda gola statistika, Španjolci su zapravo izvukli remi, Dinamo je trebao glatko pobijediti. Modri su bili bolji u svim segmentima igre.

Halilović i Baturina Baturina oduševljen nakon Betisa: ''Ovo još nisam doživio od kad sam u Dinamu'' divider

No kako to obično biva u nogometu, kada promašite šanse, obično stigne kazna. Betis je pred kraj prvog poluvremena poveo iz prvog udarca u okvir Nevistićevih vrata.

Napravili su Modri nekoliko lančanih pogrešaka, a Cedric Bakambu lijepo se snašao i atraktivno pogodio petom. Bio mu je to prvijenac u dresu Betisu nakon nedavnog dolaska iz Galatasaraya.

Dinamo je nadigrao Betis i zasluženo prošao dalje

Kada je opasni Kongoanac izašao na poluvremenu, bilo je jasno da Dinamo ima veliku šansu. Betis jednostavno nema u rosteru opasnih napadača, teško postiže pogotke i to se dobro vidjelo u njegove posljednje tri utakmice.

Dinamo je trebao pogodak da vrati sigurnost. Vidjelo se da je bolji, no morao je konkretizirati dobru igru. Kaneko je na asistenciju razigranog Xoxhe pogodio i podigao Maksimir na noge. Iako je rezultat bio tijesan, velike neizvjesnosti nije bilo jer Betis nije izgledao opasno. Španjolci teško stvaraju šanse, a još teže zabijaju.

Sergej Jakirović Jakirović: ''Svaka utakmica u Dinamu je važna, nama je svaki vikend Betis'' divider

Eto, Dinamo je u sezoni velikih turbulencija i kriznih razdoblja uspio izbaciti trenutačno sedmoplasirani klub La Lige, koja spada među pet najjačih u Europi. Štoviše, druga je na UEFA-inoj ljestvici.

Jedna ili dvije jake utakmice mogu okrenuti cijelu sezonu. I nabolje i nagore. Hoće li velika pobjeda protiv Betisa biti prijelomna u nastavku sezone, pokazat će već derbi s Rijekom. Modri su prolazom u osminu finala Konferencijske lige sigurno podigli samopouzdanje, a što je još važnije, čini se da u ključnom trenutku sezone podižu formu.

Modri dižu formu

Xoxha je odigrao odličnu utakmicu, a uz bok mu je bio i Martin Baturina. Obojica se sve više dižu. To je vrlo važno saznanje za Dinamo i Sergeja Jakirovića uoči odlučnih okršaja. Slijedi možda i najvažnija utakmica u utrci za prvaka Hrvatske.

Konferencijska liga Dinamo čeka ždrijeb osmine finala Konferencijske lige, evo koga mogu izvući divider

Dvoboj s Rijekom neće odlučiti prvaka u matematičkom smislu, ali posve je jasno koliko je ta utakmica bitna. Treba samo pogledati ljestvicu i sve će biti jasno. Derbi velike težine, i u bodovnom i u mentalnom smislu.

Lako se može dogoditi da bude prijeloman. Na neki način, utakmica istine za obje momčadi. Rijeka bi se pobjedom odlijepila od aktualnog prvaka na zavidnu bodovnu prednost i time bi postala glavni favorit. Ako, pak, Modri trijumfiraju, spustili bi Riječane na zemlju i poslali rivalima jasnu poruku da su još uvijek najjači. I da ostaju najvećim favoritima.

Rijeku čeka pakao

Rijeka je trijumfalno prebrodila pakao Poljuda, a hoće li preživjeti i ponovno probuđeni Maksimir, pitanje je za milijun dolara.

Igrači Dinama Evo što pišu španjolski mediji, ne mogu vjerovati da je Betis posrnuo u Zagrebu: "Noćna mora!" divider

Kako god, činjenica je da Modri dočekuju Rijeku maksimalno osokoljeni pobjedom protiv Betisa. Modri su još jednom pokazali moć i veličinu kluba. I kada je teško, i kada ne ide, i kada su rezervoari ispražnjeni, Dinamo ipak nekako pronađe skrivenu snagu u svojim smanjenim, ali još uvijek dovoljno tvrdim mišićima.

Večeras je bila jako dobra atmosfera u Maksimiru, a sličnu podršku Modri mogu očekivati i protiv Rijeke. Neizvjesnost vraća navijače na tribine. To je dobra vijest i za Dinamo i za cijelu ligu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider