Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Gotovo svi hrvati ispali

Pretkolo Lige prvaka: Kraj za Ajax, kijevski Dinamo šokiran u 90. minuti

Jozo Šimunović jedini je hrvatski internacionalac koji je izborio play-off Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski nogometni reprezentativac Domagoj Vida odigrao je čitavu utakmicu za kijevski Dinamo u uzvratnom susretu 3. pretkola Lige prvaka u kojemu je njegov sastav u Bernu izgubio od Young Boysa sa 0:2 primivši pogodak u 90. minuti susreta kojim je ostao bez nastupa u posljednjoj rundi kvalifikacija za najjače klupsko natjecanje.

Dinamo je u prvoj utakmici prije tjedan dana u Kijevu pobijedio sa 3:1, pa je Young Boys izborio nastup u 4. pretkolu zahvaljujući pogotku u gostima. Švicarski je sastav poveo sa 1:0 golom Hoaraua iz kaznenog udarca u 13. minuti, a prolazak dalje osigurao mu je Lotomba u 90.

Jozo Šimunović odigrao je svih 90 minuta za Celtic koji je sa 1:0 (0:0) kao gost u Trondheimu svladao Rosenborg i tako s ukupnih 1-0 prošao dalje. Jedini gol u obje utakmice škotskog i norveškog prvaka postigao je Forrest u 69. minuti.

Ajax ispao od Nice

Jurica Buljat odigrao je svih 90 minuta za bjeloruski BATE koji je na svom terenu sa 2:1 svladao prašku Spartu, ali to mu nije bilo dovoljno za prolazak dalje jer je prva utakmica završila pobjedom češkog prvaka od 1:0 pa se Slavila kvalificirala u 4. pretkolo zbog gola u gostima.

Marko Livaja igrao je za AEK do 71. minute u 0:1 porazu na gostovanju kod CSKA u Moskvi. Kako je CSKA bio bolji i u prvoj utakmici u Ateni sa 2:0, ruski doprvak je prošao dalje s ukupnih 3:0.

Diego Živulić igrao je do 63. minute za Viktoriju iz Plzena koja je izgubila sa 1:4 na svom terenu od rumunjskog FCSB-a. Prva utakmica u Bukureštu završila je rezultatom 2:2 pa je bivša Steaua prošla dalje s ukupnih 6:3.

Uspješan nije bio niti Ivan Leko kao trener Club Bruggea. Njegov je sastav izgubio na gostovanju kod Istanbul Basaksehira sa 0:2, a kako je prvi susret završio rezultatom 3:3, turski sastav je prošao dalje s ukupnih 5-3.

Zanimljivo je bilo u Amsterdamu gdje su Ajax i Nice odigrali 2:2, pa je francuski prvak prošao dalje zbog više postignutih pogodaka u gostima jer je prva utakmica završila rezultatom 1:1.

REZULTATI UZVRATNIH UTAKMICA 3. PRETKOLA LIGE PRVAKA

(u zagradama su rezultati prvih utakmica, a zvjezdicom su označeni klubovi koji su se plasirali u 4. pretkolo):

BATE (Bje) - *Slavia Prag (Češ) 2-1 (0-1)
*CSKA Moskva (Rus) - AEK (Grč) 1-0 (2-0)
*APOEL Nicosia (Cip) - Viitorul (Rum) 4-0 (0-1)
*Istanbul Basaksehir (Tur) - Club Brugge (Bel) 2-0 (3-3)
*FC Kopenhagen (Dan) - Vardar (Mak) 4-1 (0-1)
*Young Boys (Švi) - Dinamo Kijev (Ukr) 2-0 (1-3)
Viktoria Plzen (Češ) - FCSB (Rum) 1-4 (2-2)
FH (Isl) - *Maribor (Slo) 0-1 (0-1)
Ludogorec (Bug) - *Hapoel Beer Sheva (Izr) 3-1 (0-2)
Ajax (Niz) - *Nice (Fra) 2-2 (1-1)
Legia (Polj) - *Astana (Kaz) 1-0 (1-3)
*Olympiakos (Grč) - Partizan (Srb) 2-2 (3-1)
*RIJEKA (HRV) - Salzburg (Aut) 0-0 (1-1)
Rosenborg (Nor) - *Celtic (Ško) 0-1 (0-0)

Igrano u utorak:

Šerif (Mol) - *Qarabag (Aze) 1-2 (0-0)

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider