Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pomogao i sudac

Rijeka izdržala sve nalete: Nakon velike borbe izbacila Salzburg i izborila play-off Lige prvaka!

Rijeka je sačuvala minimalnu prednost iz Austrije i izborila play-off Lige prvaka.

Nogometaši Rijeke prošli su u zadnje pretkolo Lige prvaka nakon što su u uzvratnoj utakmici 3. pretkola na Rujevici odigrali 0:0 protiv RB Salzburga te prošli dalje zahvaljujući rezultatu 1:1 i golu u gostima u Austriji.

Riječani su remijem protiv Salzburga osigurali još najmanje osam europskih utakmica i čekaju ždrijeb u petak i protivnika u playoff-dvoboju za ulazak u Ligu prvaka. Ako prođu igrat će po prvi puta u Ligi prvaka, a u slučaju poraza ostaje im utješna nagrada i igranje u skupini Europske lige.

Riječani su prilično sretno došli do playoff-dvoboja jer su Austrijanci veći dio utakmice bili opasnija momčad, no obrana hrvatskog prvaka je izdržala i nije primila gol.

Prvi su zaprijetili Riječani u 5. minuti kada je udarac Zorana Krvržića u korner skrenuo gostujući vratar. Nakon što je hrvatski prvak bio bolja i agresivnija momčad u prvih petnaestak minuta, probudio se u nastavku i austrijski prvak, a od nekoliko izglednih situacija najbliži je gou bio Berisha, čiji je udarac u 32. minuti prošao tik pored lijeve vratnice.

Sudac oštetio Salzburg

Gosti su bolje otvorili drugo poluvrijeme - u 48. minuti odličnu priliku propušta Hwang koji s desetak metara puca izravno u Slugu, a samo dvije minute kasnije opasan udarac Japanca Minamina prolazi pored vratnice riječkih vrata. U 55. minuti Salzburgu je poništen čisti gol zbog zaleđa, a u 61. minuti udarac stopera Mirande odlazi malo pored vrata.

U 83. minuti Riječani su imali "meč-loptu", Ristovski je prošao po desnoj strani i uputio povratnu loptu za Alexandera Gorgona koji neometan s desetak metara šalje loptu na sjevernu tribinu Rujevice. Do kraja Austrijanci ipak nisu ozbiljnije priprijetili, pa Rijeka ponovno ima razlog za slavlje.

Ždrijeb je na rasporedu u petak u 12:00, a potencijalni protivnici Rijeke su Olympiakos, Celtic, Kopenhagen, APOEL i Maribor.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider