Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Malo mjesta je ostalo

Već sad znamo 26 sudionike grupne faze Lige prvaka, može li prvak Hrvatske među preostalih 6?

Sljedeća sezona biti će posljednja u kojoj će se Liga prvaka igrati po trenutnom formatu, a 26 momčadi već je osiguralo svoje mjesto u najcjenjenijem natjecanju. Slobodnih je još samo šest mjesta za koja će se boriti klubovi kroz kvalifikacije.

Liga prvaka (Foto: Afp)

Liga prvaka 2022./23. dosegla je svoj vrhunac, ali već imamo prilično jasnu sliku o tome koji će klubovi biti u grupnim fazama Lige prvaka sljedeće sezone.

Europska klupska sezona završila je iščekivanim spektaklom u Istanbulu gdje je Manchester City došao do svog prvog trofeja pobjednika. Tom pobjedom City je automatski osigurao nastup i sljedeće godine, iako mu taj benefit nije niti trebao jer se osvojio Premier ligu preko koje je još ranije ostvario plasman. Barcelona i Napoli završili su La Ligu, odnosno Serie A prije nekoliko mjeseci, Paris Saint-Germain nikada nije izgledao kao da će prepustiti vodstvo u Ligue 1 i zapravo se najdulje čekao rasplet u Bundesligi. Ondje je Bayern u posljednjem kolu osvojio prvenstvo ispred drugoplasirane Borussije Dortmund.

U Ligu prvaka kvalificirala se i Benfica kao osvajač portugalske lige, Sevilla koja je podigla trofej Europske lige. RB Salzburg, Šahtar, Crvena Zvezda, Celtic Feynoord kroz osvajanja svojih narodnih prvenstava zahvaljujući koeficijentu također će imati direktan plasman u grupnu fazu Lige prvaka.

U grupi uz njih će se natjecati i Inter, Real Madrid, Borussija Dortmund, Porto, Manchester United, Arsenal, Atletico, Leipzig, Milan, Lazio, Real Sociedad, Newcastle, Lens i Union Berlin.

Preostalih šest mjesta podijeliti će se kroz kvalifikacije počevši sa prvim pretkolima. Od drugog pretkola krenut će i Dinamo koji će sve do kraja kvalifikacija biti nositelj. Svi njegovi potencijalni protivnici kreću iz prvog pretkola, osim ciparskog Arisa.

Kvalifikacijska faza i runde doigravanja Lige prvaka početi će 24. lipnja, dok ćemo sve sudionike dobiti 30. kolovoza nakon što se odigra posljednja utakmica play-offa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider