Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Odlična predstava

Dinamo protutnjao Aldo Drosinom i uzeo prve prvenstvene bodove, Ivanušec riješio utakmicu

Dinamo je slavio 0:3 na gostovanju u Puli protiv Istre 1961 u 2. kolu SuperSport HNL-a.

Galerija Istra 1961 - Dinamo Slavlje igrača Dinama Luka Ivanušec +1 Martin Baturina

Nogometaši Dinama u drugom su kolu nove sezone HNL-a upisali premijernu pobjedu, na gostovanju u Puli pobijedili su s 3:0 (1:0) Istru 1961.

Za prva dva pogotka na utakmici najzaslužniji su Luka Ivanušec i Mahir Emreli. Prvo je u šestoj minuti Ivanušec sjajno zabio na asistenciju potonjeg, dok su uloge okrenuli u 57. minuti kada je Emreli zabio za 2:0. Sve je riješio Robert Ljubičić koji je bio strijelac u 69. minuti.

Pjesma Hajdukovih navijača za Ivana Perišića Poslušajte pjesmu kojom navijači Hajduka uz obradu Oliverovog hita zovu Perišića divider

Žestoko i autoritativno je Dinamo otvorio utakmicu, nasrnuo je na suparnika i takav stav se isplatio vrlo brzo. Gosti su poveli u šestoj minuti, a opet je strijelac bio Luka Ivanušec koji je tijekom tjedna zabio tri pogotka Astani u 2. pretkolu Lige prvaka. Emreli je asistirao, a Ivanušec je u svom stilu, s vrha šesnaesterca, jako i efektno pogodio rašlje.

Istra živnula na 15 minuta, zatim nestala u drugom poluvremenu

Nakon pogotka Dinamo je nastavio s presingom i napadima. Tražio je aktualni prvak novi pogodak, no osim dvije solidne situacije koje je stvorio domaćin nije živio u velikoj opasnosti. Čak štoviše, do kraja prvog dijela dvije velike prilike imao je domaćin.

U 40. minuti, u istom napadu, pokušavali su najbolji pulski strijelac Erceg i Mlinar, ali u oba slučaja udarce je zaustavljao reprezentativni golman Livaković. Krajem prvog dijela Istra 1961 je uspostavila ravnotežu na travnjaku, a ujednačeno se igralo i početkom drugog poluvremena. Sve do 57. minute kada je utakmica prelomljena.

Atalanta Atalanta zaradila ogroman novac: Prodali Manchester Unitedu sjajnog Danca divider

Dinamo je izveo kontranapad, a ovaj put je Ivanušec asistirao Emreliju koji je povećao na 2:0. Livaković se opet istaknuo nekoliko trenutaka kasnije, tada je obranio iz blizine udarac Douglasa, a dvoboj je i definitivno odlučen u 69. minuti.

Najveći dio posla obavio je Baturina, promiješao je suparničke igrače i povratnom loptom pronašao Ljubičića koji je zabio za 3:0.

Gorica - Lokomotiva Gorica došla do prve pobjede u sezoni, džoker s klupe zabio pogodak u sudačkoj nadoknadi divider

Dinamo je tako nakon 4:0 protiv Astane upisao novu uvjerljivu pobjedu te prvu prvenstvenu ove sezone poslije 1:2 poraza na maksimirskom stadionu od Hajduka. Pulska momčad je ostala na jednom bodu iz prvog kola, uzela ga je kod Lokomotive gdje je odigrala 1:1.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider