Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Nogomet
Slavlje Splićana

Hajduk s dva prekrasna gola potopio Varaždin: Benrahou sjajno pogodio, Sahiti briljantnim potezom oduševio Poljud

Hajduk je pobijedio Varaždina 2:0 u 30. kolu SuperSport HNL-a…

Galerija Yassine Benrahou slavi pogodak s igračima Hajduka Marko Livaja Hajduk - Varaždin Torcida

U susretu 30. kola SuperSport HNL-a Hajduk je na Poljudu pobijedio Varaždin sa 2-0 smanjivši zaostatak za vodećim Dinamom na 10 bodova. 

Pobjedu Hajduku donijeli su Yassine Benrahou (25) i Emir Sahiti (65).

Nakon što je Dinamo remizirao u Puli, Hajduk je dobio priliku pobjedom smanjiti zaostatak. I uspio je, međutim, "Modri" i dalje imaju velikih deset bodova plusa.

Hajduk je već u drugoj minuti zatresao suparničku mrežu, međutim Melnjakov pogodak je poništen zbog prekršaja Awaziema u napadu. U osmoj minuti zaprijetio je Benrahouu, ali je pucao ravno u Zeleniku. U 11. minuti priliku su imali i gosti, Domjanić je izbio sam pred Lučića, ali je vratar Hajduka obranio njegov udarac.

U 25. minuti domaćin je poveo sjajnim golom Benrahoua iz slobodnog udarca sa 18 metara. Francuski napdač marokanskih korijena je sjajno prebacio živi zid i matirao Zeleniku. Korak bliže pobjedi Hajduk je došao u 65. minuti fantastičnim pogotkom Sahitija. Veznjak Hajduka se prvo riješio svog čuvaram, a onda vanjskom pogodio same rašlje.

U prvom subotnjem susretu Istra 1961 i Dinamo su pred 3.340 gledatelja na stadionu Aldo Drosina odigrali 0-0.

Bila je to tvrda i čvrsta utakmica bez previše prilika, a Istra 1961 je veći dio susreta bila posve ravnopravna hrvatskom prvaku.

Najbolju priliku Dinamo je imao u 76. minuti. Ristovski je odlično ubacio s desne strane, a Fran Topić sa sedam-osam metara pucao pored gola. Tri minute kasnije sjajnu priliku je imao i domaćin. Monsef Bakrar je pobjegao Šutalu, ušao u kazeni prostor iskosa i pucao, no Livakovića je pravovremeno izašao s gola i zatvorio mu kut.

U posljednjem susretu ovoga kola u nedjelju će igrati Gorica i Rijeka. U petak je Lokomotiva pobijedila Šibenik sa 1-0, dok je Slaven Belupo slavio protiv Osijeka sa 2-1.

Na ljestvici vodi Dinamo sa 67 bodova, Hajduk ima 10 bodova manje, dok je Rijeka treća sa 41 bodom.

Slijede Slaven Belupo (40), Osijek (39), Varaždin (39), Istra 1961 (38), Lokomotiva (37), te Šibenik (24) i Gorica (23).

REZULTATI 30. KOLA:

Istra 1961 - Dinamo 0-0
Hajduk - Varaždin 2-0 (Benrahou 25, Sahiti 65)
Petak:
Lokomotiva - Šibenik 1-0 (Tuci 80)
Slaven Belupo - Osijek 2-1 (Krstanović 90+7-11m, Boras 90+9 / Caktaš 52)
Nedjelja:
Gorica - Rijeka (15 sati)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider