FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
POPUT PRAVOG SPORTAŠA

Hrgovićev protivnik reagirao na otkazivanje meča: "Osjetio sam Filipovu bol"

Kineski teškaš na sportski je način prihvatio vijest o otkazivanju velikog meča protiv Filipa Hrgovića.

Zhilei Zhang (Foto: Afp)

Nikad nije lako prihvatiti otkazivanje meča za koji si odradio cijele pripreme, što je situacija s kojom se susreo Zhilei Zhang, kineski boksač koji se ovog vikenda trebao s Filipom Hrgovićem sastati u meču za obaveznog izazivača IBF organizacije.

Samo pet dana prije termina pojavila se vijest kako je Hrgović otkazao nastup, a kao razlog se navodi smrt oca, s kojom se teško nosi te koja je na više načina ugrozila njegove pripreme i motivaciju.

gol expired Strani mediji: Filip Hrgović povukao se iz borbe sa Zhang Zhileijem divider

Zhang je tako u nezavidnoj poziciji, a kako se trenutno osjeća, pokušao je objasniti na društvenim mrežama.

Zhang je reagirao poput pravog sportaša

Kinez je svoje stavove iznio putem priče na Instagramu, čime je dao do znanja da razumije sve što se dogodilo, no da i dalje ima želju ovog vikenda ući u ring.

"Iako sam jako razočaran ovom cijelom situacijom, osjetio sam njegovu bol i njegov gubitak. Imao sam prije nekoliko godina tešku borbu odmah nakon što je meni preminuo roditelj. Bilo je nevjerojatno teško, devastirajuće", izrazio je Zhang razumijevanje za ovu situaciju, ali je dodao kako se nada nastupu:

"Trenirao sam svom snagom za ovu borbu i nadam se da ću 7. svibnja dobiti priliku prezentirati svoje vještine. Nakon toga sam se spreman vratiti nedovršenom poslu."

Hoće li se ostvariti njegova želja, saznat ćemo kad se izjasne Eddie Hearn i Matchroom Boxing, koji bi Zhangu mogli pronaći novog protivnika. To bi u tom slučaju vjerojatno bio neki slabiji boksač koji ga ne bi trebao ugroziti, ali bi dao priliku Kinezu da nastupi, odnosno da mu ne propadnu pripreme.

Ipak, nešto će se ovdje vjerojatno pitati i Filipa, odnosno tražit će se njegov stav o tome kad će biti spreman nastupiti. Ako se s time složi i IBF, meč protiv Zhanga mogao bi biti ponovno ugovoren za neki naredni datum.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider