FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
VELIKO IZNENAĐENJE

VIDEO Zhang prekidom savladao Joycea i došao do pojasa privremenog WBO svjetskog prvaka

Unatoč statusu velikog autsajdera, kineski teškaš u potpunosti je nadmašio odličnog Engleza.

Zhilei Zhang (Foto: Profimedia)

Odličan boks viđen je u okršaju dva bivša srebrna olimpijca, a uz to je viđeno i ono što borilački sport često čini još spektakularnijim nego što u startu je.

Zhilei Zhang odradio je fenomenalan meč te je prekidom u šestoj rundi savladao velikog favorita, dosadašnjeg WBO privremenog prvaka svijeta u teškoj kategoriji, Joea Joycea.

Kinez od početka pokazao po što je došao

39-godišnji Kinez od samog početka djelovao je vrlo odlučno, iznenadivši godinu dana mlađeg Engleza s nekoliko jako dobrih pogodaka.

Posebno je dobro radila lijeva ruka, koja je nekoliko puta prošla u punoj snazi pa se Joyce već unutar prve dvije runde par puta činio uzdrmanim.

Joyce je ipak u trećoj uhvatio neki balans pa je dvije runde viđen kompetitivan u boks, u kojem je i Kinez osjetio kako udara njegov protivnik. 

Ipak, kad bi Zhang prošao, to bi najčešće bilo s lijeve strane, tako da se na desnoj strani Joyceovog lica već vidjela velika šteta, a u petoj rundi mu se oko krenulo ozbiljno zatvarati.

Joe Joyce Joe Joyce (Foto: Profimedia)

Početkom šeste runde, sudac je prekinuo meč da bi se pregledalo Joyceovo oko, a onda mu je dopustio nastavak. Nakon još nekoliko primljenih udaraca u isto mjesto, ponovno je zaustavljen meč, no ovog je puta procijenjeno da Joyce ne može nastaviti i to je bio kraj.

Zhanga nije koštao poraz od Hrgovića

Zhang je tako, u svom prvom meču nakon poraza od Filipa Hrgovića, uspio doći do svjetske titule. Privremene, ali to je ono što je najviše moguće u ovom trenutku i sad svakako ima vrhunsku startnu poziciju za napad na Oleksandra Usika ili Tysona Furyja.

Kineza tako nije koštao poraz od Hrgovića. Na račun nastupa u meču protiv hrvatskog boksača, uspio je doći do ovakve prilike, a onda ju je više nego uspješno iskoristio.

Kraj meča Zhanga i Joycea, možete vidjeti OVDJE.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider