FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Imamo li borbu godine?

Spektakl na ljeto: Wilder prihvatio Joshuin poziv za borbu kojom će se ujediniti sve boksačke titule!

Nakon što je Anthony Joshua izazvao Deontayja Wildera, stigao je odgovor iz Amerike.

Galerija Anthony Joshua i Deontay Wilder (Foto: AFP) Deontay Wilder (Foto: AFP) Deontay Wilder (Foto: AFP) +7 Deontay Wilder (Foto: AFP)

Deontay Wilder prihvaća izazov koji mu je pred 80 tisuća navijača u Cardiffu odaslao Anthony Joshua, spreman je potpisati ugovor i doći na njegov teren u Veliku Britaniju kako bi se ovog ljeta borio za ujedinjenje najvažnijih boksačkih titula. Potvrdio je to jedan od menadžera američkog boksača Shelly Finkel za engleski Telegraph.

Velika je to vijest čak i ako službene izjave Wildera još nema. Finkel je čovjek koji ima ovlasti dogovoriti borbu i ovo je jasan signal kako su oni spremni na spektakl kojeg čeka cijeli svijet boksa.

Spremni su prihvatiti podjelu zarade u omjeru 60:40 u korist Joshue i bacili rukavicu u lice timu britanskog boksača koji je nakon pobjede protiv Josepha Parkera javno u ringu poručio kako Wildera želi sljedećeg.

''Zbilja nam je drago što je Anthony po prvi rekao da se želi boriti s Deontayom u sljedećoj borbi i vjerujemo kako je čovjek od riječi. Deontay prihvaća izazov'', rekao je Wilderov menadžer.

Joshui za ujedinjenje titula nedostaje – WBC

Podsjetimo, Anthony Joshua sada ima u vlasništvu tri od četiri najvažnija pojasa u svijetu boksa – IBF, WBA te WBO koji je osvojio u meču protiv Parkera. Njegov je i onaj organizacije IBO, no ona se ne gleda kao jedna od četiri najveće boksačke organizacije.

Da bi prvi put u povijesti ujedinio najvažnije sve pojaseve, Joshui nedostaje onaj organizacije WBC. Taj pojas drži u 40 mečeva neporaženi Deontay Wilder. WBC je ona organizacija u kojoj je desetljećima drmao kontroverzni menadžer Don King koji je promovirao najlegendarnije borce poput Muhammada Alija, Joea Fraziera, Georgea Foremana, Mikea Tysona, Evandera Holyfielda i mnogih drugih.

Također, to je organizacija za čiji se pojas 1998. godine borio naš Željko Mavrović u legendarnom obračunu s Lennoxom Lewisom.

Spektakl u kojem će se Wilder i Joshua boriti za ujedinjenje svih titula trebao bi se održati ovog ljeta na velebnom stadionu Wembley, a mogući uzvrat dogodio bi se u centru borilačkog sporta Las Vegasu ili pak New Yorku.

Anthony Joshua i Joseph Parker (Foto: AFP) Anthony Joshua i Joseph Parker (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Javno objavili odgovor na Joshuin poziv za meč

Finkel je potvrdio engleskim medijima kako će kontaktirati Joshuin tim te naglasio kako su njegove izjave dogovorene s drugim Wilderovim menadžerom, utjecajnim Alom Haymonom.

''Želimo javno objaviti kako Deontay želi borbu i spremni smo otići tamo i sve dogovoriti. Wilder je spreman doći ovog ljeta u Veliku Britaniju i boriti se.''

Sada je sve na Joshui i njegovu timu menadžera. On je sam prozvao Wildera i pred cijelim svijetom najavio borbu, tako da bi svako uzmicanje sad bilo shvaćeno kao strah od američkog boksača. Čak ni činjenica što bi Joshua uskoro trebao braniti trenutne titule u spomenutim organizacijama ne može spriječiti spektakl koji svi čekaju.

''Mi smo spremni. Idemo to učiniti. Borba za ujedinjenje titula uvijek je imala prednost. Pretpostavljam da će se to dogoditi na Wembleyju. Mi želimo borbu, navijači je žele. Ništa više ne može spriječiti borbu'', poručio je jedan od Wilderovih menadžera Shelly Finkel.

Deontay Wilder (Foto: AFP) Deontay Wilder (Foto: AFP) (Foto: Afp)

 Iz Amerike stigao odgovor: Wilder prihvaća borbu

Finkel je otkrio kako su pregovori počeli još u listopadu, no u međuvremenu su zapeli.

''Wilder je borac kojeg Anthony uistinu želi i mislim da ga želi ove godine. Joshua želi sve pojaseve. Mislim da će pregovori početi već sljedećeg tjedna'', riječi su Barryja Hearna iz Joshuina tima.

Zadnju riječ dat će sam Joshua i njegov trener Rob McCracken.

''Predstavit ću dogovor Joshui, ali taj dogovor treba biti pravi. Ovdje se ne radi o Wilderu, nego o nama. Sjest ćemo u narednim tjednima i dogovoriti plan za ovu godinu.''

Iz SAD-a je stigla poruka kako žele doći preko oceana i dogovoriti borbu u omjeru 60:40. Finkel tvrdi kako je to pošteno te kako su spremni da se to dogodi na Joshuinu terenu.

''Doći ćemo, u redu. Samo nemojte tražiti prepreke. Hoćete prvu u Las Vegasu? Može i to.''

Je li Joshua nakon pobjede nad Parkerom prebrzo odlučio koga želi sljedećeg? Sam je nakon brojnih zvižduka rekao kako je on biznismen i sumnjamo da se prerano izlanuo pred tolikim gledateljima.

Amerikanci predlažu nešto bolju podjelu novca od ovog omjera s Parkerom jer Wilder predstavlja cijelo američko tržište te ako je Novozelanđanin dobio 33 % zarade, zbilja ne vidimo razlog zašto čovjek koji drži pojas WBC-a ne bi dobio omjer 40:60. No Britanci će sigurno htjeti koji postotni bod u svoju korist i pregovori tek kreću.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider