FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Loše vijesti

Iz vrha boksa stigla naredba: Filip Hrgović sve je dalje od meča protiv Usika

Federacija WBA naredila je meč Oleksandra Usika i Daniela Duboisa.

Filip Hrgović i Eddie Hearn (Foto: Nick Potts/PRESS ASSOCIATION)

Boksačka federacija WBA službeno je naredila meč Oleksandra Usika i Daniela Duboisa, odnosno očekivano su pogurali Duboisa u ulogu prvog izazivača jer je on njihov regularni prvak.

To, nažalos,t automatski znači da naš Filip Hrgović više nije jedini izazivač za pojas teške kategorije. Uskoro bi identično trebao napraviti i WBO s Joeom Joyceom, koji je njihov privremeni prvak.

Filip Hrgović Oleksandru Usiku naređeno braniti IBF titulu protiv Filipa Hrgovića divider

Prevedeno, o sljedećem Usikovu izazivaču odlučivat će promotorske igrice. Odnosno, onaj tko je najjači na određenom tržištu, kačiti će. IBF, čiji je Hrgović obavezan izazivač, ima dvije opcije, prihvatiti tog izazivača i ostati u igri ili Usiku oduzeti pojas jer se on odbio boriti protiv njihova izazivača te napraviti meč za titulu između Filipa i sljedećeg izazivača, što bi u ovom trenutku bio Anthony Joshua.

Hrgović im nije isplativ

Trenutačno najrealnije izgleda situacija u kojoj će IBF prihvatiti bio kojeg izazivača jer su Joyce i Dubois britanski boksači i samim time isplativiji od Hrgovića. U tom će slučaju IBF odrediti meč za privremenu titulu između Hrgovića i Joshue, odnosno prvog sljedećeg odbije li Joshua, jer je za njega privremena IBF-ova titula sitniš. Time bi učvrstili Hrgovićev status za budućnost.

Filip Hrgović FOTO Filip Hrgović provocira Britance na Instagramu, poznato ime sljedećeg protivnika? divider

I dalje je svima prioritet meč Usika i Furyja, koji bi bio za apsolutnog prvaka, odnosno vlasnika sva četiri pojasa, a to se trenutačno čini najrealnije jer je najveća lova u igri. Kad netko postane apsolutni prvak, u priču uskače i obavezan WBC-ov izazivač.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider