FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
POTVRDIO EDDIE HEARN

Oleksandru Usiku naređeno braniti IBF titulu protiv Filipa Hrgovića

IBF boksačka organizacija službeno je odredila kako Oleksandr Usik svoju iduću obranu titule treba odraditi protiv Filipa Hrgovića.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nešto manje od tri mjeseca nakon pobjede protiv Zhileija Zhanga, kojom je osigurao status obaveznog IBF-ovog izazivača za titulu teške kategorije, Filip Hrgović dobio je još bolju vijest.

Naime, IBF je naredio njegov napad na pojas prvaka koji drži Ukrajinac Oleksandr Usik. To je potvrdio Hrgovićev ko-promotor, Eddie Hearn, objavom na Twitteru.

IBF je donio odluku koju smo čekali

"Upravo sam dobio pisanu naredbu od strane IBF-a za prvaka Oleksandra Usyka. Naređeno mu je da se bori protiv obaveznog izazivača, Filipa Hrgovića", napisao je Hearn na Twitteru.

Zapravo, time se samo potvrdio ono što je Hrgović osigurao pobjedom nad Zhileijem Zhangom, kad je status izazivača izborio.

Odmah iza toga Hearn je isto i službeno potvrdio.

Najavio je odmah kako treba krenuti u organizaciju tog meča, ali jasno da je on još uvijek daleko od održavanja.

Naime, treba pogledati što sad slijedi. Kako Usik posjeduje pojaseve IBF, WBA i WBO organizacije, za očekivati je kako će dvije preostale također nominirati svoje izazivače.

Sad tek kreće prava promotorska borba za meč

Kod WBA će to biti njihov "regular" prvak Daniel Dubois, dok će kod će kod WBO priliku dobiti privremeni prvak Joe Joyce. Tada bi se krenulo u licitiranje od strane promotora, ali i organizacija te bi se Usyk borio u meču koji mu najviše donosi.

Naravno, organizacija u takvom slučaju ima pravo oduzeti prvaku pojas i izazivača postaviti u borbu protiv idućeg boksača po redu, no u ovom slučaju je teško očekivati da bi se to dogodilo, odnosno da je itko spreman izgubiti Usika kao svog prvaka.

Tu je i ono što zapravo svi najviše žele vidjeti, borba za ujedinjenje sve četiri elitne titule između Usika i Tysona Furyja te je to zapravo ono na čemu njihovi promotori u prvom redu raditi. Ako se to dogovori, a trenutno se spominje ožujak iduće godine kao realan datum za meč, svi će na čekanje.

Tada je realno vidjeti Hrgovića u borbi za IBF pojas, no ne onaj pravi i ne protiv Usika. IBF će vjerojatno ići zaštititi status svog izazivača borbom za privremeni naslov, kao što ne već napravio WBO. Hrgovića bismo tada gledali protiv najboljeg rangiranog boksača na IBF ljestvici.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider