MMA legenda i čovjek koji u PRIDE-u drži rekorde po broju pobjeda, nokauta, obrana titula prvaka i najdužem pobjedničkom nizu, Wanderlei Silva, stradao je u prometnoj nesreći. Njega je dok je vozio bicikl udario automobil, zbog čega je zaradio frakturu desnog stopala, te nezgodne ozljede lica.

Silva je posljedicama nakon nove prometne nesreće pohvalio na svojim društvenim mrežama.

"Da nisam nosio kacigu mogao sam poginuti. Ljudi moraju biti pažljiviji u prometu. Teško je biti biciklista u Curitibi", kazao je Wanderlei Silva tamošnjim medijima koji su se informirali o njegovom stanju.

Nakon što ga je udario vozač je stao, izašao iz automobila i pomogao Wanderleiju. Prevezao ga je u bolnicu, nešto što mu je jako nedostajalo četiri godine ranije kada je također stradao u prometu, ali tada vozač nije stao već je odjurio s mjesta nesreće.

Wanderlei Silva (43) je bivši UFC-ovac koji je u karijeri odradio nestvarnu 51 profesionalnu MMA borbu. Nije se natjecao još od rujna 2018. godine, kada je u sklopu organizacije Bellator poražen od Quintona Jacksona brutalnim nokautom.

Dok je bio u najboljim godinama, Silva je bio dugogodišnji prvak PRIDE-a. Rekorder je po broju pobjeda u toj organizaciji (22), kao i nizu neporaženosti (20). Izjednačen je s našim Mirkom Filipovićem po broju suparnika koje je završio prije posljednjeg gonga (16), te je s četiri uzastopne obrane titule prvaka rekorder i u toj kategoriji.