Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
''predivan osjećaj''

Vratila se 19-godišnja europska prvakinja: ''Još uvijek ne vjerujem''

Fantastične vijesti za hrvatski taekwondo stižu s Europskog seniorskog prvenstva u Sofiji.

Zlatne medalje osvojile su Matea Jelić u kategoriji do 67 kilograma i Bruna Vuletić do 62 kilograma, a jučer je u kategoriji do 46 kilograma zlato uzela tek 19-godišnja Lena Stojković.

Nenaviknuta na dočeke i televizijske kamere... Ali s osmijehom na licu i medaljom oko vrata, Lena Stojković sa samo 19 godina postala je europska seniorska prvakinja u tekvandou.

"Znam da sam nešto postigla, nešto super, ali... još uvijek nema osjećaj da sam... Imam osjećaj da sam europska prvakinja, ali još uvijek ne vjerujem da je to stvarnost'', rekla je Lena.

"Baš mi je ono, dosad sam bila samo treća i poseban je osjećaj čuti himnu, predivno nešto."

Bronce je osvajala u kadetskim i juniorskim danima, da bi sada kao seniorka na Europskom prvenstvu u Sofiji zlato uzela tako što je - pomela konkurenciju. Ključ je bila pobjeda u četvrtfinalu protiv Turkinje Yildirim, olimpijke te osvajačice čak osam europskih i svjetskih odličja.

"Da, da, je... Posebno smo se za nju pripremali, kad smo vidjeli da će ona biti u ždrijebu. Ona je protivnik kao i svaki drugi, teška je i imali smo taktiku. Pobijedili smo je i to je bila samo potvrda tog nekog mog osjećaja, da mogu do zlata."

Prati je glas da je veliki perfekcionist koji će uvijek tražiti - bolje i više...

"Pa sigurno kad ja s trenerom krenem komentirati borbe, da ćemo naći mana, naravno, poslije svakog natjecanja. Nitko nije savršen, uvijek ima nešto novo na čemu se treba raditi i težiti najboljem, ali poslije ovoga stvarno mogu reći da sam ponosna."

Ponosan je i trener Veljko Laura, kao i svi iz njezinog, super uspješnog kluba Marjan.

"Jednostavno u takvom klubu moram biti takva, jer svi su radnici, svi su najbolji, i jednostavno sama konkurencija u klubu je velika, tako da nemam drugo nego samo raditi na sebi."

No sada slijedi malo opuštanja...

"Pa sigurno će biti nešto u obiteljskom krugu, ali ništa veliko, eto nažalost, nismo u mogućnosti... Ali sigurno će biti nešto, neki sigurni dočekić."

Sigurno je i da će dočeka, manjih ili većih, biti još... Jer Lena je odlučna i spremna za velike stvari.

"Motivira me da postanem još nekoliko puta europska prvakinja. Ove godine bi se trebalo održati Svjetsko prvenstvo, nadam se da ću se na to kvalificirati. Naravno, jednog dana da su cilj Olimpijske igre. Jednostavno, želim unaprijeđivati sebe, i bit ću što bolja, uživati u ovom sportu kao što sam i dosad."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider