FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Pa neće valjda

Je li moguće?! Kličko pokušava zaustaviti spektakl na kojem je Hrgovićev meč karijere

Filip Hrgović bi se 7. svibnja trebao boriti u Las Vegasu protiv Zhanga Zhileija.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Za nešto manje od dva mjeseca hrvatski boksaš Filip Hrgović trebao bi odraditi najvažniji meč u dosadašnjem dijelu svoje profesionalne karijere.

Hrgovića u Las Vegasu čeka Zhang Zhilei u sklopu priredbe čije je održavanje odjednom postalo upitno i to zbog ruske invazije na Ukrajinu.

Naime, glavna meč večeri je onaj između Meksikanca Canela Alvareza i Rusa Dmitrija Bivola, ali ovih dana stiže apel od strane Vladimira Klička da se Bivolu zabrani ulazak u ring.

"Apsolutno treba zabraniti taj meč. Svaka od sankcija nije osobni napad na sportaše, nego na rusku politiku. Svaki ruski predstavnik treba snositi sankcije, jer na taj način pokazujemo Rusiji da je svijet protiv ovog besmislenog rata i ništa dobro neće proizaći iz tog rata. Izolirati Rusiju iz svih sportskih aktivnosti nije agresivan čin. Radimo to da zaustavimo rat, u ime mira. Nemam ništa osobno protiv njihovih sportaša, ali imam puno toga protiv agresije ruskog lidera Vladimira Putina. Vjerujemo da su sankcije na različitim razinama, uključujući sport, od krucijalne važnosti", izjavio je legendarni ukrajinski boksač u razgovoru za BBC 5 Live Radio.

Bivol je zbilja sjajan boksač, njegov dosadašnji učinak u poluteškoj kategoriji glasi: 19 borbi, 19 pobjeda.

No, Vladimir Kličko kao dugogodišnji vladar teške kategorije i dalje je veliko i utjecajno ime u svijetu boksa. Nesumnjivo će pokušati napraviti sve da, gdje god može, u aktualnoj situaciji zada udarac Rusima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider