FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
dr. steelhammer

Kraj velike ere: Vladimir Kličko rekao zbogom boksu!

11. studenog trebali smo gledati veliki revanš Anthonyja Joshue i Vladimira Klička, no to se ipak neće dogoditi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ukrajinska boksačka legenda Vladimir Kličko (41) objavio je svoj odlazak u mirovinu te time ubio svaku nadu da ćemo njega i Anthonyja Joshuu ponovno vidjeti u ringu. Iako je Eddie Hearn već zakazao 11. studeni kao datum drugog obračuna legende i novopečenog prvaka, to se ipak neće dogoditi nakon što je Kličko odlučio okrenuti novu stranicu u svom životu.

Travanjski rat u 11 rundi između Joshue i Klička postao je tako posljednji dvoboj koji je Ukrajinac odradio u svojoj čudesnoj 21-godišnjoj karijeri. Podsjetimo, Joshua je na Wembleyju nokautirao Klička u 11. rundi, čime je osvojio pojas prvaka svijeta, koji nije imao vlasnika nakon što je oduzet Tysonu Furyju.

"Uzeo sam nekoliko tjedana da se dovoljno udaljim od posljednje borbe i donesem ispravnu odluku. Kao amaterski i profesionalni boksač postigao sam sve o čemu sam sanjao. Sada je vrijeme za moju iduću karijeru. Nikada nisam zamišljao da ću imati ovako uspješnu karijeru. Hvala svima koji su me podržavali, pogotovo hvala vama, mojim vjernim navijačima", rekao je između ostalog u videu u kojem je obznanio da napušta svijet profesionalnog boksa.

Kličko je postao profesionalac 1996. godine nakon što je u Atlanti osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama. Pod vodstvom trenera Emanuela Stewarda Kličko je 11 godina bio neporažen boksač, sve dok nije doživio šokantan poraz od Tysona Furyja krajem 2015. godine.

Kličko odlazi u mirovinu sa skorom od 64 pobjede i pet poraza. Od 64 ostvarene pobjede, čak je 53 ostvario nokautiravši svog suparnika. U dva je navrata osvojio naslov svjetskog prvaka te je 29 puta obranio naslove po raznim verzijama.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider