FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
JOŠ KONKURENCIJE ZA DELIJU

Više nema dvojbe tko je druga najbolja MMA promocija na svijetu: PFL kupio glavnog konkurenta

UFC je dobio najjaču konkurenciju na borilačkoj sceni, još od Strikeforcea, kojeg su se riješili tako što su ga prije deset godina kupili.

Ante Delija protiv Matheusa Schefela u PFL-u (Foto: Profimedia)

Ono o čemu se u MMA krugovima već neko vrijeme pričalo, sad je dobilo i svoju potvrdu. Više neće postojati konkurencija za poziciju druge najveće svjetske MMA promocije između PFL-a i Bellatora.

Razlog je u tome što je PFL kupio svoju glavnu konkurenciju te su to danas i službeno slavodobitno objavili.

UFC napokon ima pravu konkurenciju u Americi

PFL tako postaje najveća konkurencija UFC-u još od 2013. godine, kad je prestao postojati Strikeforce, odnosno kad ga se UFC riješio tako da ih je kupio.

Koliko je Strikeforce bio jak dovoljno svjedoči činjenica da su neki njihovi borci brzo postali prvaci. Ronda Rousey, Daniel Cormier, Robbie Lawler, Luka Rockhold i Tyron Woodley su svakako došli najdalje, ali dobio je tim putem UFC i Gilberta Melendeza, Jorgea Masvidala, Nicka Diaza i još neke borce koji su bili ili postali superzvijezde.

Iz PFL-a su najavili kako će trenutno nastaviti voditi Bellator kao posebnu organizacije, odnosno da će do kraja održati njihove trenutne aktivne turnire, ali i dogovorene borbe, no već iduće godine očekuju se međusobne borbe prvaka obje promocije.

Ujedinjenje tijekom iduće godine

To bi značilo kako bi tijekom iduće godine trebalo uslijediti i ujedinjenje u jednu promociju, najavljuje jednako kvalitetnu kao UFC.

Iz PFL-a to potkrijevaju činjenicom kako sad na svom rosteru ima 30% Top 25 svjetskih boraca prema Fight Matrixu, jednako koliko ima i UFC. S tim da vrijedi spomenuti kako su one najviše pozicije ipak uzeli borci promocije koja već gotovo dva desetljeća suvereno vlada scenom.

No, da ćemo dobiti još jednu promociju koja će nuditi sjajne borbe i priredbe, to je sigurno. A vjerojatno će se svemu veseliti i Ante Delija, PFL-ov prvak iz prošle godine (otad i dalje neporažen), koji dobija odličan razlog za ostati i dalje u organizaciji s kojom ugovor ima i Francis Ngannou.

PFL je inače dionično društvo u kojeg su uložile već mnoge poznate tvrtke ili korporacije, ali i poznate osobe. Jedan od najistaknutijih je bivša bejzbolska superzvijezda, Alex Rodriguez, koji je prošle godine ušao u priču s 30 milijuna dolara.

Veselimo se vidjeti kakvi će im biti planovi za budućnost.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider