FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Bomba!

VIDEO Pogledajte sjajan nokdaun Petera Yana: Udarcem iz okreta oborio Sandhagena i preokrenuo borbu za pojas u bantamu

Ruski boksački majstor pogodio je svog suparnika u bradu iz okreta, oborio ga i to je pokazalo se bio ključan trenutak u borbi za privremeni pojas u bantamu.

Bivši prvak u bantamu Peter Yan ponovo ima pojas oko struka, poslije pet rundi rata preokrenuo je loš start protiv Coryja Sandhagena u sunaslovnoj borbi na UFC-ovom spektaklu u Abu Dhabiju, oborio ga u trećoj rundi sjajnim udarcem iz okreta i na sudačkim karticama vratio pojas koji mu je prije nekoliko mjeseci skinuo Aljamain Sterling.

Zasad samo prijelazni, ali uskoro će imati priliku potvrditi ga i postati i službeno dvostruki UFC-ov prvak u ovoj kategoriji.

Teixeira vs Blachowicz VIDEO Glover Teixeira u drugoj rundi ugušio Jana Blachowicza i kao najstariji borac prvi put stavio pojas prvaka divider

Orignalno su se ove večeri trebali boriti Peter Yan i Aljamain Sterling u revanšu one bizarne borbe za naslov u kojoj je Rus ispustio pojas ilegalnim udarcem koljenom u glavu. Sterling je otkazao, prepustio pojas i otišao na operaciju, a Sandhagen je uskočio igrom slučaja. Američki borac u zadnjem meču izgubio je dvojbenu odluku protiv TJ Dillashawa, ali ga je toliko istukao u tom dvojbenom porazu da ovaj nije mogao uskočiti kao zamjena pa je svoje mjesto morao prepustiti.

Sva sreća jer je borba bila spektakularna. Obojica su od prve minute krenuli sa svim što imaju, svjedočili smo festivalu kickboksačkih tehnika među dvojicom ponajboljih udarača u bantamu. Osobito u uvodne dvije runde koje je bilo teško razdvojiti na sudačkim karticama, ali malu prednost možda je ipak imao Sandhagen.

Islam Makhachev VIDEO: Makhachev spustio Hookera točno pred svog učitelja Khabiba pa mu skoro slomio ruku divider

Ali, Yan je u trećoj napravio razliku, Sandhagen je u tim trenucima izgledao vrlo opušteno, možda jer je mislio da je u prednosti, ali pri kraju runde završio je na podu. Ruski majstor boksačku kombinaciju završio je udarcem šakom iz okreta i pogodio Amera u sljepoočicu. Sandhagen je pao na leđa, uspio je izdržati seriju udaraca na podu i preživio do kraja runde. No, to je pokazalo se bio ključan trenutak borbe jer se Sandhagen više nije uspio oporaviti.

Rus je u četvrtoj bio najdominatniji, a u posljednjoj je učinio više, odnio pobjedu na sudačkim karticama i vratio svoj pojas u bantamu. Ovo je doduše samo privremena verzija jer je aktualni prvak još službeno Sterling, ali je najbliža verzija „srebru zlatnog sjaja“.

Khamzat Chimaev VIDEO Najluđi UFC-ov borac vratio se poslije godine pauze, odmah zgrabio Kineza, zaurlao prema publici pa ga ugušio u prvoj rundi divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider