FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
NEDOSTAJLO ODLUČNOSTI

VIDEO Pogledajte cijeli meč života Aleksandra Rakića: Dagestanac je bio bolji i odjurio prema napadu na titulu

U hrvatskoj vrlo popularni austrijsko-srpski MMA borac ipak nije uspio upisati pobjedu koja bi ga dovela na korak do UFC trona.

Meč između Aleksandra Rakića i Magomeda Ankalaeva, održan na UFC 308 priredbi, nosio je reputaciju meča za idućeg izazivača u poluteškoj kategoriji.

Nakon 15 minuta borbe, taj bi trebao postati Magomed Ankalaev, koji je slavio jednoglasnom odlukom sudaca.

Ankalaev je od prve sekunde bio odlučniji borac

Od prve sekunde Ankalaev je krenuo prema naprijed, ali dokazao je Rakić da je spreman na to. Nakon početne agresije Dagestanca, borba se malo smirila te u prvoj polovici rundenije viđeno puno toga. Ipak, Ankalaev je ostavio bolji dojam.

Rakić je malo podigao tempo u drugoj polovici runde, posebno je dobro gađao nogama, no nije puno toga napravio. Ankalaev je konstantno bio agresivniji, kretanjem prisiljavao Rakića na veliku defenzivu, ali niti on nije imao opasnijih pokušaja. Sve u svemu, izjednačena runda uz vjerojatno malu prednost za Dagestanca.

Samo 20 sekundi druge runde trebalo je za najbolji udarac borbe do tog trenutka, lakat Ankalaeva u lice Rakića. Ništa se previše nije promijenilo u samoj borbi niti nakon toga. Ankalaev je uglavnom bio brži i konkretniji. Rakić je imao neke dobre pogotke, ali to nije bilo dovoljno da se popravi ukupni dojam, koji je bio na strani njegovog protivnika. Bilo je jasno da u posljednjih pet minuta treba prekid.

Rakić je trebao prekid, ali tako treću rundu nije odradio

Rakić je u posljednjoj rundi pogađao bolje udarce, ali prekidu niti jednom nije došao ni blizu. Nedostajalo je to odlučnosti potrebne za završiti borca kakav je Ankalaev, odnosno borio se kao da vjeruje kako mu je dovoljna posljednja runda, odnosno da je uzeo jednu ranije.

No, to nije bio slučaj, nego je Ankalaev slavio čistom pobjedom, tri puta po 29-28.

Ankalev tako sad ide prema borbi za titulu, a prvaka Alexa Pereiru je i osobno prozvao. Što se tiče Rakića, on je sad na raskrižju, poziciji gdje je uistinu sve moguće, no činjenica je da će mu trebati minimalno dvije impresivne pobjede da bi se ponovno našao u ovakvoj prilici.

Cijelu borbu pogledajte na vrhu teksta.

Topuria vs. Holloway VIDEO Topuria obranio titulu i ispisao povijest protiv legendarnog Hollowaya divider

Jones vs Miočić VIDEO UFC pustio najavu za borbu Jones - Miočić: Ovakva dva borca nikad se nisu borila za najvažniji pojas u sportu! divider

Magomedov vs. Petrosyan VIDEO Glavni program UFC-a 308 krenuo spektakularnim nokautom: Pogledajte čudesan potez Magomedova! divider
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
UŽIVO REAL - BARCELONA: Poluvrijeme u Madridu, Mbappeu poništili gol

Uključite se u prijenos >>> https://bit.ly/3C1ilIH

foto: AFP
UŽIVO REAL MADRID - BARCELONA: Krenuo je prvi El Clasico sezone

Uključite se u prijenos >>> https://bit.ly/3C1ilIH

foto: AFP
UŽIVO Počeo je UFC 308: UFC spektakl u Abu Dhabiju prepun sjajnih boraca 

Uključite se u prijenos >>> bit.ly/UFC_2610
UŽIVO REAL MADRID - BARCELONA: Stigli sastavi za prvi El Clasico ove sezone!

Uključite se u prijenos >>> https://bit.ly/3C1ilIH