FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
LOV NA MILIJUN DOLARA

VIDEO PFL započeo svoju četvrtu sezonu, prva priredba rezultirala s nekoliko efektnih nokauta

Turnir Professional Fighters Leaguea vrijedan šest milijuna dolara je krenuo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Po mnogima druga najjača svjetska MMA promocija, PFL, ušla je u svoju četvrtu sezonu, u kojoj će još jednom šest boraca, odnosno borkinja izaći s titulom, ali i nagradom u vrijednosti jednog milijuna dolara.

Prva priredba ove sezone donijela je prvo kolo turnira u lakoj i poluteškoj kategoriji te očekivanu količinu uzbuđenja, uz nekoliko sjajnih prekida, na koje ćemo ovog puta obratiti najveću pažnju.

Sve krenulo s dva efektna nokauta

Već u prvoj borbi vidjeli smo borca koji bi ove sezone mogao igrati važnu ulogu u poluteškoj kategoriji. On se zove Simeon Powell, a impresionirao je nokautom u borbi protiv Clintona Williamsa, koljenom u bradu koje je na prvu zapravo rijetko tko vidio. Ali, bilo je izuzetno dobro odmjereno i precizno. Nažalost, ovo nije bila turnirska borba nego rezervna, no Powell se svakako pokazao vrijedan pozicije zamjene.

Nokaut Powella pogledajte OVDJE.

Također u poluteškoj kategoriji viđen je i okršaj dva bivša UFC borca, u kojem je Omari Akhmedov već nakon 85 sekundi ugasio Viktora Peštu. Nokautom je zaradio šest turnirskih bodova, kojima je odlično otvorio sezonu i napravio velik korak prema polufinalu.

Nokaut Akhmedova pogledajte OVDJE.

Uspješni branitelji naslova, ali i pridošlice

Sjajan okršaj vidjeli smo u duelu još jednog bivšeg UFC borca, Oliviera Aubina Merciera i pobjednika prve dvije sezone lake kategorije, Natana Schultea. Nakon tri runde visokog ritma Aubin Mercier slavio je podijeljenom odlukom sudaca. Odlukom je završila i glavna borba priredbe, u kojoj je Clay Collard bio bolji od MMA ikone i ovosezonske pridošlice, Jeremyja Stephensa.

Najbolji potez priredbe po odabiru PFL-a ipak je nokaut prošlosezonskog prvaka lake kategorije, Rausha Manfija, koji je vjerojatno izgubio prve dvije runde od Dona Madgea, da bi ga onda ugasio u trećoj.

Nokaut Rausha Manfija pogledajte OVDJE.

Još je svakako vrijedna spomena i pobjeda prošlosezonskog prvaka poluteške, Antonija Carlosa Juniora, koji je za samo 29 sekundi ugušio Delana Montea te još jednog debitanta, Coryja Hendricksa, koji je prekidom savladao pobjednika druge sezone, Emiliana Sordija.

Ispod teksta možete pogledati i službenu PFL-ovu kompilaciju objavljenu na YouTube stranici, kao i rezultate priredbe po kategorijama.

Idućeg tjedna PFL-ova će se priredba održati u noći s četvrtka na petak, a nama će biti posebno zanimljivo jer kreće turnir teškaša u kojem nastupa Ante Delija. Njega u prvom kolu očekuje Matheus Scheffel iz Brazila.

PFL 1 2022. - Rezultati (u zagradi su osvojeni turnirski bodovi)

Laka kategorija:

Clay Collard (3) def. Jeremy Stephens - jednoglasna sudačka odluka
Raush Manfio (4) def. Don Madge - TKO (R3 2:42)
Olivier Aubin-Mercier (3) def. Natan Schulte - podijeljena sudačka odluka
Alexander Martinez (3) def. Stevie Ray - jednoglasna sudačka odluka

Poluteška kategorija:

Antônio Carlos Júnior (6) def. Delan Monte Submission (brabo choke) 1 0:29
Cory Hendricks (5) def. Emiliano Sordi - TKO (R2 2:13)
Marthin Hamlet (3) def. Teodoras Aukštuolis  - jednoglasna sudačka odluka
Omari Akhmedov (6) def. Viktor Pešta - KO (R1 1:25)
Rob Wilkinson (5) def. Bruce Souto - TKO (R2 0:46)

Simeon Powell def. Clinton Williams - KO (R3 4:38)

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider