FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
NEDODIRLJIV JE

VIDEO Najdominantniji boksač svijeta novim nokautom potvrdio kako s razlogom nosi nadimak Monstrum

U revanšu ponajboljeg boksačkog meča 2019. godine, Naoya Inoue vrlo je lako riješio Nonita Donairea.

Inoue vs. Donaire (Foto: Afp)

Novom impresivnom izvedbom u ringu, možda i najimpresivnijom u dosadašnjoj karijeri, Naoya Inoue (23-0, 20 KO) obranio je titule WBA i IBF prvaka bantam kategorije te je njima pridodao WBC titulu, koja je do danas bila kod njegovog protivnika, Nonita Donairea (42-7, 28 KO).

Japanac i Filipinac ovim su putem u Saitami odradili revanš fenomenalnog meča iz 2019. godine, ujedno finala World Boxing Super Series turnira. Inoue je tada slavio jednoglasnom sudačkom odlukom nakon 12 rundi, što mu je bio jedini od posljednjih 12 mečeva koje nije riješio nokautom. Od danas je jedini među takvih 13.

Pretpostavljalo se da Donaire nema šanse

Mnogi su pretpostavljali kako Donaire neće imati velike šanse u ovom meču. Ipak je zagazio u 40. godinu, dok je Inoue samo dodatno napredovao te se vjeruje kako on tek ulazi u svoje najbolje godine. I upravo to se dogodilo, budući da je meč završen već u drugoj rundi.

Inoue je još jednom vrlo rano krenuo potvrđivao zašto s pravom nosi nadimak Monster, odnosno Monstrum. Počeo je pogađati nevjerojatne serije, mijenjajući svoju metu toliko brzo da iskusni Filipinac nije imao nikakve šanse sve pokriti.

Na takvu kanonadu zapravo nije mogao dugo odgovarati pa je već sredinom druge runde sve bilo gotovo. Zapravo, Inoue je veliki dio posla napravio već na kraju prve runde, kad je Filipinca poslao na pod, a istog je u meču ostavio tek gong za kraj prve dionice.

Japanac sad želi ono jedino što mu nedostaje

Nedovoljna je bila jedna minuta da se ovaj oporavi, to se vrlo brzo dokazali. Furiozni napadi Japanca su se nastavili sve do trenutka kad je Donaire završio na podu, a sudac istog trenutka primijetio da nema smisla puštati da se meč nastavi.

Inoueu nedostaje samo WBO pojas koji se nalazi u vlasništvu Paula Butlera, Engleza kojem je isti dodijeljen nakon što je oduzet Johnu Rielu Casimeru. Butler je boksač koji do sada nije imao protivnika poput Inouea, koji ga je ovim putem prozvao. Ako se taj meč ugovori, imat će Japanac otvoren put prema poziciji devetog apsolutnog prvaka svijeta u povijesti boksa s četiri elitne promocije.

Ispod teksta pogledajte na koji je to način Inoue završio meč.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider