FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
ZOVU JE KARATE HOTTIE

VIDEO/FOTO Mnogi je smatraju najljepšom borkinjom svih vremena, a večeras možda posljednji put ulazi u UFC-ov Octagon

UFC će večeras održati još jednu priredbu iz Fight Night serije.

Michelle Waterson (Foto: Afp)

UFC je za danas pripremio jedan poslijepodnevni program koji će se održati u Elmontu, unutar savezne države New York. Program koji predvodi borba dvojice vrhunskih boraca perolake kategorije, Yaira Rodrigueza i Briana Ortege.

No, isto tako program koji nudi vrlo zanimljivo ime u sunaslovnoj borbi. Možda po posljednji put u Octagon će ući jedna od najzanimljivijih žena koje su ikad odradile neku profesionalnu MMA borbu. To je Michelle Waterson.

Borkinja, model i hostesa

Riječ je o ženi koja je postala zvijezda među borilačkim fanovima puno prije nego što je dogurala do mjesta u UFC-u. Žena koja je, nakon uspješnih karate nastupa u mladosti, svoju prvu MMA borbu odradila 2007. godine, s 21 godinom, ali je i dalje nastavila raditi kao model i hostesa.

Kako se probijala kroz svijet borilačkog sporta, tako je dobila nadimak Karate Hottie, a na vrhuncu se našla kad je postala prvakinja Invicta organizacije u atom kategoriji (do 48 kilograma). Kako je to najbolja elitna organizacija koja organizira borbe u toj kategoriji, bilo je jasno da je najbolja na svijetu. 

U ljeto 2015. godine napokon je svoju karijeru podigla na višu razinu prelaskom u UFC-u i to u višu kategoriju od one kojoj pripada. I cijelo ovo vrijeme ostala je u njenom vrhu, iako bi redovno posrnula na korak prije napada na sam vrh. Nedostaci na koje nije mogla utjecati, oni koje je dobila rođenjem, bili su nešto preko čega nije mogla.

Ostvarila je Michelle do sada šest pobjeda i pet poraza u UFC-ovom Octagonu, no sve je jasnije kako s 36 godina te kao majka više nema puno toga što može ponuditi. I zbog toga bi njena večerašnja borba protiv Amande Lemos, posebno ako u njoj doživi poraz, mogla biti njena posljednja.

Upravo to što je majka ono je na čemu je UFC pokušao graditi njenu popularnost i na temelju čega je četiri puta nastupila u glavnoj borbi neke UFC priredbe, od toga tri puta od posljednje četiri borbe. I upravo na račun toga je nastao i dokumentarac "Fight Mom" putem kojeg su je pokušali izgraditi.

Michelle je uvijek sve osvajala svojom osobnošću i simpatičnošću, ali i zanimljivim stilom borbe te je svakako vrijedno svima još jednom napomenuti kako ju večeras gledamo možda i posljednji put.

Pa, pozdravimo ju našom pažnjom koju je svakako svime što ona predstavlja, a što u ovakvom tekstu u najvećem dijelu nije bilo niti moguće izraziti, itekako zaslužila.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider