FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
IZNENAĐENJE NA SPEKTAKLU

Dmitri Bivol zasluženo nadboksao i savladao najboljeg na svijetu, Hrgovićev Kinez nokautirao protivnika u prvoj rundi

Dmitri Bivol zadržao je titulu WBA prvaka poluteške kategorije profesionalnog boksa.

Dmitri Bivol vs. Canelo Alvarez (Foto: Afp)

 

Ruski boksač Dmitri Bivol (20-0, 11 KO) ostao je WBA prvak poluteške kategorije i to tako što je slavio u meču prije kojeg je proglašen velikim autsajderom. No, zapravo je potpuno zasluženo savladao po mnogima najboljeg boksača svijeta, Saula "Canela" Alvareza (57-2-2, 39 KO).

 

Alvarez je po Bivolovu titulu krenuo nakon što je ujedinio pojaseve prvaka super srednje kategorije. Da je uspio, bio bi to njegov drugi uspon na tron kategorije do 79.5 kilograma, nakon što je 2019. WBO titulu oduzeo Sergeyu Kovalevu, ali nje se na kraju odrekao.

Rus je prepoznao kako savladati Canela

Ovog puta nije Canelo ostvario svoje namjere, sjajni ruski boksač u jednom vrlo dinamičnom meču nanio mu je drugi poraz u profesionalnoj karijeri, postavši prvi nakon Floyda Mayweathera Jr. koji je Meksikanca savladao. Potvrdio je kako je prvak s razlogom te kako su ga kladionice podcijenile. Naime, tečaj na njegovu pobjedu kretao se između 4.50 i 5.00.

Iako se spominjalo da bi Canelo nakon ovog meča mogao čak napasti tešku kategoriju, vrlo brzo se potvrdilo da niti ovdje nema što raditi protiv boksača svjetske klase na svom vrhuncu, gdje Kovalev 2019. nikako nije bio.

Canelo je zapravo bolje otvorio ovaj meč. Iako je Bivol preuzeo sredinu ringa od samog početka, Meksikanac je prve dvije runde pogađao više i konkretnije te se činilo kako bi mogao još jednom postao prvak poluteške kategorije. No, od treće runde nadalje kao da je Bivol uhvatio potreban ritam. Počeo je pogađati svoje te jako dobro izbjegavati udarce Canela, čime ga je frustrirao i tjerao na greške. Dojam je kako je putem treće i četvrte runde izjednačio odnos, a onda je krenuo još jače.

Kako se meč bližio kraju, Bivol je bio bolji

Ukrao je Canelo još šestu rundu, kad je iskoristio pogrešku ruskog boksača, pogodivši ga i ozbiljno uzdrmavši, no nije si prvak takvu grešku do kraja više dozvolio. Radio je sve upravo onako kako je potrebno. Pronašao je način kako savladati i nadboksati Canela, pronašao je način kako doći do pobjede i potvrditi svoju vrijednost.

Naravno, nakon što je meč bio gotov te nakon što je Canelo u posljednje tri runde uistinu iskoristio sve svoje posljednje atome snage, nitko nije mogao biti siguran što će reći sudačke kartice. Dojam je bio da je Bivol uzeo osam ili devet rundi. Na kraju su mu sva tri suca dodijelila sedam, ali i to je bilo dovoljno za pobjedu jednoglasnom odlukom sudaca, 115-113 na sve tri kartice.

Zhilei Zhang uvjerljiv protiv zamjenskog protivnika

Znamo kako je ovo priredbe na kojoj smo trebali gledati Filipa Hrgovića protiv Zhileija Zhanga, no zbog privatnih razloga hrvatski je boksač meč morao odgoditi. Umjesto toga je Kinez boksao protiv Scotta Alexandera, a posao je završio nokautom već u prvoj rundi. Nije se previše umorio i sigurno će biti spreman dogovoriti novi datum okršaja protiv El Animala, okršaja za IBF-ovog izazivača teške kategorije.

gol expired Oglasio se Filip Hrgović nakon otkazivanja najvećeg meča karijere: Evo što je poručio divider

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider