FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
VIŠE NEGO ZASLUŽENO

VIDEO Čudesna Poljakinja postala dio povijesti: Joanna Jedrzejczyk nova je stanarica Kuće slavnih

Kako je sam rekao UFC-ov komentator Jon Anik, ženska slamka kategorija imala je nekoliko prvakinja, no samo jedna od njih je kraljica te kategorije.

U prvih 20 godina UFC-a, Europa je dala samo dva prvaka. Oba u teškoj kategoriji, jedan je bio Bas Rutten, a drugi Andrei Arlovski.

Poljakinja je otvorila vrata prvacima iz Europe

Trećeg prvaka ili prvakinju čekalo se gotovo deset godina, otkako je Arlovski u jesen 2005. ostao bez svog pojasa. 

Robelis Despaigne i Josh Parisian VIDEO Kubansko čudovište nokautom debitiralo u UFC-u: Teškaši spuštaju zastore, ovaj momak je ubojica! divider

A onda je 2014. u promociji pojavila Joanna Jedrzejczyk, Poljakinja koja je nešto ranije gotovo završila karijeru te krenula u pobjedničku seriju koja ju je učinila jednom od najvećih svih vremena.

Već godinu dana kasnije borila se za titulu i osvojila ju, uvjerljivom pobjedom nad Carlom Esparzom. A onda je titulu obranila pet puta, prije nego ju je Rose Namajunas zaustavila u studenom 2017. godine.

Nakon nje, titulu su Europljani počeli osvajati gotovo redovno, od Conora McGregora i Michaela Bispinga pa sve do Ilije Topurije.

Zaustavljala rivalke, hejtere pretvarala u fanove

Tijekom tog šampionskog puta, Joanna je postala prava ikona, dobila je mnoge fanove, ali i hejtere, no znak njene veličine je to što su i ti hejteri u velikom broju s vremenom prešli među fanove.

Dustin Poirier i Benoit Saint Denis VIDEO Nikad ne otpisujte one najveće: Poirier se vratio i nokautom završio favoriziranu francusku senzaciju divider

Kad više nije bila prvakinja, odradila je protiv Weili Zhang najbolju žensku borbu u povijesti MMA-a, ali to je zapravo bio njen labuđi pjev.

U lipnju 2022. godine odradila je ova 36-godišnjakinja svoju posljednju borbu, kad je doživjela poraz u revanšu protiv Zhanga.

Danas joj je odana velika počast, budući da će u srpnju postati dijelom UFC-ove Kuće slavnih u Las Vegasu, kao tek druga žena, iza Ronde Rousey.

Jack Della Maddalena i Gilbert Burns VIDEO Koljeno kao ubojiti projektil: Australski nokauter izašao iz teške situacije pa strašnim udarcem završio UFC ikonu divider

16 pobjeda i pet poraza možda ne izgledaju na papiru toliko impresivno, ali kad se pogleda što je napravila, na koji način i kako je utjecala na samu žensku MMA scenu, Joanna je uistinu velikanka. 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider