FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
SJEĆATE SE JOHNA HATHAWAYA?

VIDEO Bio je veliki talent pa primio jedan od najtežih nokauta ikad, a sad se vraća osam godina kasnije

Britanski MMA borac John Hathaway nastavit će karijeru nakon što osam godina nije odradio nijednu borbu.

Dong Hyun Kim vs. John Hathaway (Foto: YouTube (UFC))

Dugo su Englezi čekali svog prvog UFC prvaka sve dok to, kad su ga već gotovo svi otpisali, nije napravio Michael Bisping, sredinom 2016. godine. 

Posebno jer su tako nešto isti očekivali od jednog drugog borca. On se zove John Hathaway i ove se godine vraća MMA-u nakon punih osam godina. 

Tko je zapravo John Hathaway?

Pasionirani ili barem redovni dugogodišnji pratitelji MMA-a vjerojatno se sjećaju ovog engleskog borca, koji je 2014. godinu dočekao s profesionalnim omjerom od 17 pobjeda i samo jednog poraza. Taj poraz doživio je u UFC-ovom Octagonu, od Mikea Pylea, a osim te borbe je u najvećoj svjetskoj MMA promociji upisao sedam pobjeda.

Marif Piraev Ruski MMA borac dobio poziv za vojsku pa pobjegao iz zemlje divider

Onda je došao ožujak te spomenute 2014. godine i borba protiv Dong Hyun Kima, kao glavna borba priredbe koju je ugostio "kineski Las Vegas", odnosno Makao.

Borba je započela tako da je Korejac dobio prvu, a tada 26-godišnji Englez drugu rundu. I onda je u trećoj Kim izveo potez kojim je instantno uspavao Hathawaya. Lakat iz okreta sjeo je na pravo mjesto, a povijest MMA-a dobila je jedan od najpoznatijih i najtežih nokauta u povijesti. Kim je isto tako kasnije nagrađen za nokaut godine.

Spomenuti potez možete vidjeti OVDJE.

Nakon toga je jednostavno nestao

Od tada se Hathaway nije borio. Mnogi borci doživljavali su posrtaje na putu prema vrhu pa se vraćali još jači, no on nije. Najbolje borilačke godine tek su bile pred njim, ali polako su ga svi zaboravljali. 

U međuvremenu je završio i njegov ugovor s UFC-om i nitko nije očekivao da bi se mogao vratiti. Vjerovalo se da je jedna perspektivna MMA karijera jednostavno ugašena, a da je malo tko znao zašto.

Imao je nekoliko dogovorenih borbi za 2014. i 2015. godinu, ali ih je otkazao, a onda samo nestao.

Krenula je borba s vlastitim demonima koje je donio spomenuti poraz, ali i ulceroznim kolitisom, bolesti crijeva, koju je držao pod kontrolom, sve dok je imao motivaciju za nastaviti svoj put prema vrhu. Kad je ona jednostavno nestala, problemi su se pojačali, a uz njih nije bilo moguće niti trenirati manirom profesionalnog MMA borca.

Zašto povratak nakon osam godina?

Ipak, sad je došao potpis ugovora s češkom Oktagon promocijom i Hathaway će se vratiti. Zašto? On sam je na to odgovorio tako što je otkrio da o tome razmišlja svih tih osam godina te da nije mogao završiti karijeru na onakav način.

gol expired VIDEO UFC objavio fantastičnu posvetu Cro Copu: Prisjetimo se najveće godine njegove karijere divider

U formi je te konstantnom treningu, bolest ponovno drži pod kontrolom, a novinari koji su imali priliku razgovarati s njim kažu da mu misli idu u pravom smjeru.

Što će mu to donijeti? Sigurno ne ono što su mu svi predviđali pred proljeće 2014. godine, kad je kao mladi borac plovio na sjajnom nizu. No, ako će mu donijeti neki unutarnji mir, bez da sam sebi nanosi bespotrebnu štetu, odluka je apsolutno relevantna.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider