FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
16 GODINA UNAZAD

VIDEO UFC objavio fantastičnu posvetu Cro Copu: Prisjetimo se najveće godine njegove karijere

Mirko Filipović jedan je od najvećih, najutjecajnijih i najpopularnijih MMA boraca u povijesti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nevjerojatan je utjecaj Mirka Filipovića na borilački sport, ne samo u Hrvatskoj i regiji nego u cijelom svijetu. Mnogi danas poznati i veliki borci upravo njega navode kao jednog od uzora zašto su odabrali svoj put, a inserti njegovih najvećih pobjeda još uvijek se često emitiraju.

U preko 20 godina dugoj borilačkoj karijeri, Filipović je napravio puno toga. Ipak, kao onu najuspješniju svi će istaknuti 2006. godinu, onu u kojoj je osvojio veliki Prideov Grand Prix teške kategorije, tada najjači MMA turnir na svijetu, koji se odvijao kroz ljeto spomenute godine.

Tri pobjede u dva mjeseca

Cro Cop je tim putem slavio u tri borbe. Prvo je u eliminacijskoj savladao Japanca Yoshidu, da bi onda u istoj večeri spektakularno prošao Wanderleija Silvu i Josha Barnetta, dvije danas također legende ovog sporta.

UFC, gdje se Cro Cop također borio, ali ipak nije uspio napraviti velike rezultate kao u Japanu, se odlučio prisjetiti spomenute Filipovićeve godine u svom serijalu "Year of the Fighter", serijalu u kojem stavljaju fokus na godinu koja je obilježila karijeru određenog borca ili borkinje.

Kod Cro Copa je 2006. uistinu bila takva, a i mi se ovim putem imao priliku prisjetiti uistinu sjajnih i neponovljivih scena iz grandiozne Saitama Super Arene.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider