FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Zaključio trilogiju pojasom

VIDEO Pentoja u ludoj borbi tijesno pobijedio Morena treći put u karijeri i postao novi prvak u muhi

Alexandre Pentoja treći put pobijedio je Brandona Morena i na UFC-u 290 postao novi prvak u kategoriji muha.

Na sjajnom UFC-u 290 bile su dvije borbe za pojas prvaka, a ona između novog prvaka u muhi Alexandera Pentoje i Brandona Morena otići će u povijest kao jedan od najneizvjesnijih MMA mečeva za naslov u povijesti.

Ludih 25 minuta natrpanih akcijom odradili su Brandon Moreno i Alexandre Pentoja, sucima nije bilo nimalo lako odlučiti o pobjedniku, ali na koncu su otišli na stranu brazilskog borca koji je slavio podijeljenom sudačkom odlukom i postao novi prvak u kategoriji muha.

Moreno je sjajno ušao u borbu, držao Pentoju na distanci superiornijim boksanjem, međutim sredinom prve runde Brazilac je zavukao jedan kroše na bradu meksičkog borca i oborio ga na tlo. Ostatak runde kontrolirao ga je u parteru i uzeo prvu rundu.

Meksikanca to nije obeshrabrilo, naprotiv uzeo je drugu rundu slično kao njegov suparnik prvu i poravnao rezultat. To su bile jedine uvjerljive runde u meču, preostale tri odlučile su nijanse. Obojica su slično isporučili na nogama po pitanju udaraca, međutim Pentoja je bolje kontrolirao borbu u parteru i vjerojatno na tu dionicu odnio tijesnu pobjedu.

Brazilac je ovim rezultatom treći put pobijedio Morena, prvi put na amaterskoj razini dok su obojica bili kandidati u The Ultimate Fighteru, jednom u UFC-u nakon čega je Meksikanac otpušten iz UFC-a i sad u najvažnijoj borbi karijere za pojas prvaka u muhi koji sad ponosno stoji oko njegovog struka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider