FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
povijesni borilački događaj

VIDEO Pereira holivudskim nokautom završio spektakularni UFC 300, Holloway i Gaethje "skinuli krov" s dvorane

UFC je najavio kako će njihov 300. PPV event biti najveći borilački spektakl svih vremena i nisu razočarali.

Kako će završiti spektakularni UFC 300 nego spektakularnim nokautom. Alex Pereira srušio je Jamahala Hilla zastrašujućim lijevim krošeom, svojim zaštitnim znakom i obranio naslov prvaka u poluteškoj kategoriji.

Sjajna večer borbi u Las Vegasu imala je holivudski završetak, Hill je naizgled nisko udario prvaka u genitalije, sudac Hearb Dean želio je prekinuti borbu i dati mu priliku za oporavak, ali Brazilac je podigao ruku gestikulirajući „pusti me, imam ovo pod kontrolom.“

Sekundu kasnije sijevnuo je njegov lijevi kroše i ispružio Hilla. Pereira se neumoljivo srušio na Amerikanca i poslije samo tri i kusur minute prve runde završio posao.

Još jedna čista pobjeda, još jedan čisto obavljen posao, prvi pošten udarac koji je sletio i to je bio kraj.

Xiaonan čudesno preživjela prvu rundu pa dobila teške batine od prvakinje

Najveća kineska MMA borba u povijesti dobila je čast biti sunaslovna povijesnog UFC-a 300, a prvakinja u slamci Zhang Weili i izazivačica Yan Xiaonan nisu razočarale.

Prva razinom dominacije u ovako važnoj borbi, a druga srcem i upornošću. Weili je nadmoćno na kraju slavila na sudačkim karticama, izazivačica je dobila samo jednu rundu, prvakinja ostale četiri.

Samo ju je srce zadržalo u borbi na kraju prve runde. Okej, srce i gong, jer ju dva srca ne bi izvukla iz RNC-a koji je imala prvakinja. Činilo se kao da je Xiaonan bila zaspala u zadnjoj sekundi, ali se uspjela probuditi na vrijeme i čudesno preživjeti rundu.

Na jedvite jade jer su je morali podići i pokazati joj gdje je njezin kut koliko je bila izvan situacije. Taj je trenutak usmjerio borbu jer se Xiaonan do kraja nije uspjela pošteno oporaviti.

Dobila je samo jednu rundu do kraja borbe, ali ulazak u borbu s 50 primljenih udaraca bez ijednog zadanog i graničnim gubitkom svijesti na koncu prve runde, nije nadoknadila.

Stara/nova prvakinja u slamci:

Holloway je opak, baš zaj**an igrač!

BMF pojas ima novog vlasnika – ime mu je Max Holloway. Ponos Havaja poslije pet rundi krvavog rata brutalno je ugasio Justina Gaethjea u posljednjoj sekundi. Kakva borba, to je sve što imamo za reći!

Pojas prvaka UFC-a znači da ste najbolji u svojoj kategoriji, ali pojas za najopakijeg čovjeka u UFC-u govori nešto više. Max Holloway i Justin Gaethje su personifikacija tog pojma. Opaki, s oproštenjem - zaj**ani borci!

Dvojica ponajboljih udarača u promociji nisu se štedjeli svih pet rundi, ali trenutak koji je promijenio sve bio je zadnji kružni udarac nogom kojim je Holloway slomio nos svom suparniku. Od tog trenutka sve je bilo teže za Gaethjea, međutim nije se predao do posljednje sekunde.

Holloway je svojim stilom nizao rundu za rundom na sudačkim karticama, ali ni on nije čekao zadnji gong. Naprotiv, u četvrtoj je kratko sjeo na parter poslije jednog Gaethjeovog krošea koji je sjeo iznad uha, no zadržao je fokus sve do zadnje razmjene.

A ona je bila spektakularno luda. Iako je imao osiguranu pobjedu, Holloway je ušao u razmjenu s Gaethjeom i u doslovno zadnjem mogućem trenutku uputio udarac koji je završio priču. I to kako…

Hollowayjev nokaut u zadnoj sekundi:

Tsarukyan preživio pakao i odnio tijesnu odluku

Bivši prvak lake kategorije, sad prvi izazivač Charles Oliveira i Arman Tsarukyan odradili su ranog kandidata za borbu večeri, a kao pobjednik je na koncu izašao podijeljenom odlukom slavio Armenac.

Tsarukyjan je odmah na startu borbe upao u giljotinu, činilo se kako je Brazilac duboko pod bradom, međutim četvrti izazivač lake kategorije čudesno se izvukao i preživio. Nekoliko trenutaka kasnije uspio je preživjeti i udarac nogom s poda.

U drugoj je potpuno okrenuo borbu u svoju korist i s nekoliko brutalnih laktova čini se potvrdio tijesnu odluku jer je u tom dijelu borbe djelovao najdominantnije. Oliveira je imao priliku okrenuti stvari u svoju korist D'Arceom na samom kraju borbe, ali Tsarukyan je ostao pribran i odnio važnu pobjedu.

Rat Tsarukyana i Oliveire:

Nickal potvrdio status, ali ne zašto je u glavnom programu umjesto Rakića

Nova zvijezda UFC-a Bo Nickal uvjerljivo je pobijedio Codyja Brundagea RNC-om u drugoj rundi i potvrdio status najvećeg favorita večeri, ali nije potvrdio zašto je upravo ta borba zaslužila mjesto u glavnom programu umjesto Aleksandra Rakića i Jirija Prochazke.

Nickal nije puno filozofirao za svoju šestu pobjedu u toliko MMA borbi i okrenuo se svom kruhu i mlijeku – hrvanju. Već u prvoj dionici borbe oborio je Brundagea i dominirao ga u parteru, međutim nije radio štetu i uzeo je prvu rundu samo 10:9.

U drugoj rundi pokušao je identičnom taktikom, brzo došao u full-mount, lako prešao na leđa, učvrstio Brundagea nogama, zavukao ruku pod bradu i završio posao. Dobra borba, ali ne bolja od Rakića i Prochazke.

Nickal ugušio Brundagea:

UFC 300, glavni program:

Alex Pereira (c) vs Jamahal Hill (za pojas u poluteškoj) - KO u 1. rundi

Zhang Weili (c) vs Yan Xiaonan (za pojas u ženskoj slamci) - jednoglasna sudačka odluka

Justin Ghaetje vs Max Holloway (laka kategorija za BMF pojas) - KO u 5. rundi

Charles Oliveira vs Arman Tsarukyan (laka kategorija) - podijeljena sudačka odluka

Bo Nickal vs Cody Brundage (srednja kategorija) - RNC u 2. rundi

Plakat UFC-a 300:

UFC 300, prijenos UFC 300, prijenos (Foto: GOL.hr)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider