FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
BOMBARDIER SAVLADAO ZULUZINHA

VIDEO 350 kilograma i 89 godina se našlo u kavezu, borba potrajala manje od minute

Borbu dva gorostasa organizirala je poljska promocija MMA Attack.

Bombardier vs. Zuluzinho (Foto: Twitter)

Ono što su poljski mediji nazvali najtežom MMA borbom u povijesti odradili su Zuluzinho i Serigne Ousmanea Dia, poznatiji pod nadimkom Bombardier.

Borba je to bila u koju je 44-godišnji Zuluzinho, borac kojeg pamtimo još iz japanskih ringova iz vremena Pridea, ušao sa 199 kilograma. Nikad u karijeri nije imao više (za nedavne nastupe u Srbiji se nije ni vagao) te je 152.6 kilograma njegovog godinu dana starijeg protivnika izgledalo kao sitnica. 

50 kilograma manje za laku pobjedu

Tih gotovo 50 kilograma manje išlo je Senegalcu u prilog, budući da je završio ovu borbu za tek nešto više od pola minute. Bombardier je brzo svojim pritiskom Brazilca poslao na pod, a onda ga tamo udarcima u parteru brzo završio, čime je svoj omjer doveo na četiri pobjede i jedan poraz.

Zuluzinhov profesionalni MMA omjer sad iznosi 12-12, a borilačke organizacije i dalje ga angažiraju kao atrakciju. S druge strane, Bombardier pokušava napraviti ozbiljnu MMA karijeru, iako je već u poznim borilačkim godinama. Karijeru je proveo u senegalskom hrvanju, gdje je godinama bio jedna od najvećih zvijezda.

Do sada jedini poraz doživio je u KSW-u, gdje je bolji od njega bio Mariusz Pudzianowski.

Kako je borba izgledala pogledajte OVDJE.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider