FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
neviđeni nokaut "s guzice"

Nestvarno dobar UFC spektakl: Rasplet borbe za naslov prvaka kakav smo vidjeli tek jednom u povijesti! Novi težak poraz legende Fergusona

Posljednji veliki UFC event ove godine pružio nam je pet spektakularnih okršaja.

UFC 256 (Foto: GOL.hr)

Snimku UFC-a 256 pogledajte večeras od 23 sata na Novoj TV.

Glavni događaj UFC 256 večeri pružio nam je možda i najbolju MMA borbu godine koja je završila neriješenim ishodom. Deiveson Figueiredo zadržao je pojas prvaka u muha kategoriji nakon neviđeno dobrog meča protiv Brandona Morena

Borba godine Deivesona i Morena

Bila je to možda i najbolja borba godine, ne samo u ovoj diviziji nego i općenito. Predsjednik UFC-a Dana White proglasio ju je najboljom borbom u povijesti divizije, a mnogi borci koji su se oglasili na društvenim mrežama napisali su da je vjerojatno i najbolja borba u godini u svim kategorijama. 

Teško je riječima opisati sve što se događalo u ovoj borbi, a kao jedan od ključnih trenutaka istaknimo udarac Deivesona u međunožje Morena, zbog kojeg mu je oduzet jedan bod u trećoj rundi. Moguće da mu je upravo taj jedan neoprezan udarac oduzeo pobjedu. 

Bio je to sjajan meč u kojem je Figueiredo sjajno otvorio dvoboj, dobio prvu rundu, nakon čega je Moreno počeo okretati stvari na svoj mlin. Meksikanac je vjerojatno dobio drugu rundu, a potom i treću, da bi Brazilac čudesno, kroz ušicu igle, izvukao neriješeno u posljednje dvije runde. 

Meč je mogao završiti pobjedom i jednog i drugog borca, no u konačnici, nakon svega viđenog, remi je najpošteniji. Uostalom, MMA zajednica već je izrazila želju da vidi revanš ove dvojice ratnika. 

Recimo i da je ovo tek drugi put u povijesti da se borba za nasov prvaka završava remijem. Jedini put prije ovog se to dogodilo 2011. godine u okršaju Frankieja Edgara i Graya Maynarda na UFC-u 125.

Novi težak poraz Fergusona

U sunaslovnoj borbi večeri vidjeli smo novi težak poraz Tony Fergusona, bivšeg privremenog prvaka lake kategorije i jednog od onih za koje se vjerovalo da bi mogao pobijediti Khabiba Nurmagomedova. 

No, njega je u potpunosti izdominirao Charles Oliveira, a Ferguson je nakon Justina Gaethjea upisao još jedan težak poraz. Gaethje je udarcima unakazio Fergusona, dok je Oliveira izdominirao Tonyja u parteru. 

Na samom kraju prve runde, koja je većinom provedena na podu, Oliveira je uhvatio ruku, složio polugu i vjerojatno nešto u njoj potrgao taman sa zvukom sirene za kraj runde. 

To nije obeshrabrilo Fergusona da se vrati po još, a još je i dobio. Oliveira ga je izdominirao na tlu i u sljedeće dvije runde učinio velikog Tonyja Fergusona vrlo, vrlo malim.

Oliveira je ovom pobjedom došao blizu pozicije da se bori za naslov UFC prvaka upražnjene titule koju je ostavio Khabib Nurmagomedov otišavši u mirovinu.  

TEŽAK PORAZ TONYJA FERGUSONA OD OLIVEIRE

U jedinoj ženskoj borbi večeri Mackenzie Dern slavila je protiv Virne Jandirobe jednoglasnom sudačkom odlukom. Bio je to jedan od najboljih ženskih mečeva godine, u kojem su i jedna i druga bespoštedno išle po pobjedu. 

U konačnici Mackenzie je ugrabila dvije runde, Jandiroba jednu, te je Brazilka koja živi i bori se pod američkom zastavom odnijela pobjedu jednoglasnom sudačkom odlukom. 

Bila je to jubilarna 10. pobjeda Dern u profesionalnoj karijeri, u kojoj ima i jedan poraz. Za Jandirobu je ovo bio tek drugi poraz u karijeri u 18. profesionalnom meču. 

Neviđeni nokaut "sa guzice" Kevina Hollanda

Nevjerojatan nokaut vidjeli smo u drugoj po redu borbi večeri na glavnom programu u okršaju Kevina Hollanda i Ronalda Souze

Holland je u prvoj rundi nokautirao brazilsku legendu Souzu i to iz defanzivne pozicije. Jacare je spustio Hollanda na leđa, bio je iznad njega i bio je u poziciji u kojoj bi svaki borac poželio biti u parteru. No ono što je uslijedilo šokiralo je borilački svijet. 

Hollad je s poda, s leđa, desnim krošeom najprije uzdrmao Souzu, a onda se samo malo pridigao i dovršio posao s još nekoliko snažnih udaraca. U konačnici je borba označena kao čisti nokaut, jer je Souza doslovno zaspao u sjedećem položaju. 

Bila je to Hollandova peta pobjeda u ovoj godini i 21. u karijeri. Odmah nakon meča prozvao je Kamzata Čimaeva, koji se trebao boriti sljedećeg vikenda, ali je borba protiv Leona Edwardsa otpala. S obzirom da je vrlo atraktivan i nije pretrpio nikakvu štetu, lako moguće da Dana White pokuša osigurati veliki okršaj za kraj godine.

HOLLAND SA STRAŽNJICE NOKAUTIRAO SUPARNIKA

Četvrti uzastopni poraz bivšeg prvaka Cigana 

Na otvaranju glavnog programa vidjeli smo poraz UFC legende i bivšeg prvaka Juniora dos Santosa. Njega je u drugoj rundi tehničkim nokautom savladao Ciryl Gane nesuđeni protivnik Ante Delije. 

Gane je kontrolirao tijek dvoboja protiv apsolutne MMA legende, te je nakon izjednačene prve runde pogodio jedan tvrdi direkt u drugoj, a nakon njega spojio i jedan lakat u predio uha koji je oborio Dos Santosa. 

Bio je to četvrti UFC-ov nastup Ganea u organizaciji i četvrta pobjeda. S druge strane Dos Santos je upisao četvrti poraz, možda i posljednji u svojoj velikoj karijeri u UFC-u. 

PORAZ JDS-a OD GANEA

UFC 256, rezultati:

Deiveson Figueiredo - Brandon Moreno (neriješeno, titula ostala u vlasništvu Figueireda)

Charles Oliveira pobijedio Tonyja Fergusona (jednoglasna sudačka odluka)

Mackenzie Dern pobjedila Virnu Jandirobu (jednoglasna sudačka odluka)

Kevin Holland pobijedio Ronalda Souzu (nokaut 1. runda)

Ciryl Gane pobijedio Juniora dos Santosa (tehnički nokaut, 2. runda)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider