FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Nakon dvomjesečne pauze

UFC se vraća spektakularnim popisom borbi: ''To će biti jedan od najboljih mečeva godine''

UFC se vraća na velika vrata. Nakon gotovo dvomjesečne pauze uzrokovane pandemijom koronavirusa, UFC je prvi veliki globalni brand koji kreće sa borbama. U Jacksonwilleu na Floridi, pred praznim tribinama, čeka nas UFC 249 sa spektakularnim popisom borbi.

Kao što legendarni Bruce Buffer kaže ''vrijeme je''. Dana White i ostalo društvo iz vrha UFC-a uspjelo je ishoditi sve dozvole za održavanje borilačke priredbe. UFC kreće u noći sa subote na nedjelju 9. svibnja u Jacksonwilleu na Floridi s borbama pred praznim tribinama i malo drugačijim okolnostima.

''Komentatori će biti svaki u svom kutu, borci također, naravno. Samo jedan trener bit će u kutu svakom borcu. Apsolutno su poduzete sve mjere s pandemijom'', objasnio je Zelg Galešić za Dnevnik Nove TV.

S obzirom na to da UFC godišnje ima i preko 40 priredbi, ova pauza je bila veliki financijski udarac svima.

''Borci se prvenstveno trebaju i hraniti, imaju i ugovore u kojima trebaju ispuniti kvote borbi po godini. Tako da vjerujem kako UFC ubrzanim tempom slaže ove fight cardove'', rekao je Zelg.

U glavnoj borbi večeri Toni Ferguson i Justin Gaethje bore se za titulu privremenog prvaka u lakoj kategoriji. Nakon tri i pol godine vraća se legendarni Dominick Cruz, koji se bori s Henryjem Cejudom, prvakom bantama. Tu je i sudar teškaša Francisa Ngannoua i Jairzinha Rozenstruika. U perolakoj se sudaraju Jeremy Stephens i Calvin Kattar, program otvaraju teškaši Greg Hardy i Yorgan De Castro.

gol expired Legenda slobodne borbe uvjerava: "UFC borci su prevareni. Stipe je najbolji primjer toga" divider

Dakako, nakon odiseje sa Khabibom i novog otkaza borbe, Ferguson porazom protiv Gaethjea puno riskira.

Prognoza ove borbe je da će ovo biti jedan od najboljih mečeva koje ćemo sigurno gledati ove godine, to vam govorim iz iskustva. Oni su tamo radi borbe, a ne radi slave. Najviše može izgubiti Ferguson, on je prvi izazivač. Nakon otkaza Khabiba dobio je priliku boriti se za upražnjeni pojas protiv Gaethje. U slučaju poraza ta prilika neće postojati.

Dominick Cruz posljednjih godina muku muči s ozljedama. Velikan i bivši dvostruki prvak bantama vraća se u akciju nakon tri i pol godine protiv prvaka Henryja Cejuda.

''Povratak Cejuda, vraća i to po mnogima protiv jednog od najvećih boraca bantama u povijesti. To je po meni najkompletniji ili jedan od najkompletnijih boraca bantama koji su bili ikada u toj kategoriji'', objasnio je stručni komentator Nove TV.

Dakako, posebna poslastica je sudar Francisa Ngannoua i još jedne nokauterske zvijeri Jairzinha Rozenstruika.

gol expired Brutalna najava povratničkog UFC-a koji garantira spektakl: Ngannou ubačen na glavni program! divider

''Strašan, vrhunski nokauter koji je svoju 'stand up' vještinu usavršio u Nizozemskoj, vjerujem da ćemo gledati kratak i eksplozivan meč'', rezonirao je Zelg Galešić.

A mi s nestrpljenjem čekamo povratak UFC-a i vjerujemo u vrhunske borbe.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider