FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
DOMINANTNO I BRUTALNO

UFC posjetio Pariz, Ciryl Gane impresivnom predstavom potvrdio da će još dugo biti u vrhu

Ciryl Gane se pred svojim navijačima sjajno vratio onome što najbolje radi te je potvrdio kako će se uskoro ponovno boriti za UFC-ovu teškašku titulu.

Ciryl Gane (Foto: Profimedia)

Šest mjeseci nakon što je u borbi protiv Jona Jonesa prelako i prebrzo pao te je tako propustio drugu priliku postati UFC-ov prvak teške kategorije, Ciryl Gane vratio se pobjedama.

Više nego impresivan povratak

Na UFC priredbi u njegovom Parizu, vrlo lako i apsolutno dominantno savladao je nimalo bezazlenog protivnika, 29-godišnjeg Moldavca Sergeja Spivaka, koji je u borbu ušao s nizom od tri pobjede, odnosno sa šest pobjeda u posljednjih sedam nastupa.

Ovog puta nije imao nikakve šanse. Gane je vrlo brzo dokazao kako ima odgovor na ono gdje je Spivak najjači, odnosno na hrvačka rušenja, a dalje je sve bilo pitanje vremena. Na nogama je razlika u klasi bila neupitna te su obožavatelju mogli uživati u prezentaciji dominacije, još jednom su mogli gledati teškaša koji se nevjerojatno lako kreće i pogađa doslovno kad poželi.

Iako se činilo da Gane može završiti borbu u bilo kojem trenutku, napravio je to nakon gotovo četiri minute druge runde. Kombinacijom udaraca u tijelo i glavu, doveo je Spivaka do situacije gdje jednostavno više ne može odgovarati. Počeo je samo primati udarce, a sudac Marc Goddard vidio je dovoljno te prekinuo borbu.

Gane je potvrdio kako mu u budućnosti sigurno slijedi novi napad na tron te kako će on još neko vrijeme biti tu nakon što Jones i Miočić zatvore stranice svojih karijera.

Francuskinja bolja od bivše dvostruke prvakinje

Bivša dvostruka prvakinja slamka kategorije, Rose Namujunas, debitirala je u muha kategoriji i to jednim od najtežih mogućih ispita. Došla je na noge neporažen Manon Fiorot, ozbiljni kandidatkinji za napad na titulu. 

I pokazalo se da Namajunas nije bila spremna za takav skok, a Fiorot se usmjerila prema napadu na titulu. Bila je to borba na nogama u kojoj su obje borkinje izgledale odlično i puno pogađale, no Francuskinja je iskoristila razliku u snazi te su njeni udarci izgledali efektnije i neupitno su radili više štete, što joj je donijelo jednoglasnu sudačku odluku.

Volkan Oezdemir pobijedio prekidom u prvoj rundi

Sa ostatka programa vrijedi spomenuti kako je Benoit Saint-Denis odradio briljantnu predstavu protiv Thiaga Moisesa, uz pobjedu prekidom u drugoj rundi, a krasnu izvedbu imao je i bivši izazivač poluteške kategorije, Volkan Oezdemir, koji je prekidom u prvoj rundi savladao Bogdana Guskova. 

Preostale dvije borbe glavnog programa također su završile prekidom. William Gomis bio je bolji od Yanis Ghemmourija, a Morgan Charriere od Manola Zecchinija. Sjajna je to bila noć za Francuze.

UFC Fight Night: Gane vs. Spivak - Rezultati

Ciryl Gane def. Sergej Spivak - TKO (R2 3:44)
Manon Fiorot def. Rose Namajunas - jednoglasna sudačka odluka
Benoît Saint-Denis def. Thiago Moisés - TKO (R 2 4:44)
Volkan Oezdemir def. Bogdan Guskov - SUB (R1 3:46)
William Gomis def. Yanis Ghemmouri - TKO (R3 2:20)
Morgan Charrière def. Manolo Zecchini - KO (R1 3:51)

Taylor Lapilus def. Caolán Loughran - jednoglasna sudačka odluka
Ange Loosa def. Rhys McKee - jednoglasna sudačka odluka
Nora Cornolle def. Joselyne Edwards - jednoglasna sudačka odluka
Farid Basharat def. Kleydson Rodrigues - SUB (R1 4:15)
Jacqueline Cavalcanti def. Zarah Fairn - jednoglasna sudačka odluka

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider