FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Pet godina pauze

Okršaj MMA mama: UFC-ova ljepotica vraća se u oktogon poslije dva poroda protiv suparnice kojoj će u kutu biti sin

Prelijepa Miesha Tate prvi put će se boriti otkad je postala majka, a na suprotnoj strani bit će veteranka kojoj će u kutu bit vlastiti sin.

UFC Fight Night: Makhachev vs Moises (Foto: GOL.hr)

Samo tjedan dana poslije spektakla na UFC-u 264 nastavlja se pakleni srpanj u najpopularnijoj promociji slobodne borbe na svijetu Fight Nightom u Las Vegasu. U borbi večeri Islamu Mahačevu na megdan će Thiago Moises, a u sunaslovnoj borbi prvi put poslije pet godina u ring će prelijepa Miesha Tate protiv Marion Reneau.

Mečeve možete pratiti izravno u nedjelju rano ujutro na gol.hr-u ili u snimci poslijepodne na Novoj TV

gol expired VIDEO: Nitko ga u UFC-u ne želi i ima Khabiba u kutu, Miesha bolja nego ikad nakon pet godina i dva poroda divider

Okršaj veteranki

Bivša UFC-ova prvakinja u bantamu borit će se prvi put otkako je postala majka djevojčice i dječaka, ali kaže kako unatoč tome želi još jednom pokušati dohvatiti pojas, a na suprotnoj strani oktogona bit će također majka – inače učiteljica po struci, veteranka Marion Reneau kojoj će ovo vjerojatno biti posljednja borba u karijeri i koja će prvi put u kutu imati vlastitog sina, 19 godišnjeg Xaviera.

"Prije svega želim reći kako sam oduševljena što se vraćam. Odlično se osjećam u tjednu borbe i jedva čekam ovaj ispit", započela je jedna od najljepših UFC-ovih borkinja na svojoj prvoj povratničkoj presici uoči borbe.

"Ali neću imati lagan zadatak. Marion je veteranka, joj je možda posljednja borba u UFC-u i imat će vlastitog sina u kutu prvi put. Moja su djeca premala pa ne mogu uopće zamisliti kakav je to osjećaj, ali kao majka svjesna sam koliki će joj poticaj biti što ju iz kuta bodri netko tko je voli toliko", emotivno je ispričala Tate pa dodala:

"Nikada nije došla do vrha ove kategorije, ali bila je izazivač. Nekoliko je odluka otišlo na krivu stranu i sad je tu gdje jest, međutim još ju nikad nitko nije završio u UFC-u, time se ne može pohvaliti puno djevojaka koje imaju toliko iskustva. Ni prvakinja Amanda Nunes, ni ja, ni Holly Holm".

UFC ju je sačuvao za manji event

UFC nije slučajno dao jednoj od svojih najpopularnijih borkinja ovu suparnicu na povratku u borilački sport i nije slučajno njezin povratak sačuvao za tjedan iza velikog okršaja s McGregorom.

"Drago mi je što se nisam borila na Conorovom eventu, nego na manjoj kartici tjedan dana kasnije jer mi odgovara što će moj povratak proći više ispod radara. Dugo sam se borila na najvišoj razini i pod velikim pritiskom pa će mi dobro doći malo lakši tempo na povratku", objasnila je Tate.

A meč protiv konkurencije koja je na zalasku dobro će joj doći za uhodavanje jer je njeno fizičko stanje još velika nepoznanica, nitko izuzev nje i njezin trenera ne zna što trenutačno može pa će ju i tako pokušati zaštiti. Ni ona nije sigurna kakva će biti na povratku, ali kaže kako se u ovoj pauzi promijenila na bolje:

"Uzela sam vremena za sebe i obitelj, rodila dvoje djece i vodila ugodan obiteljski život, međutim to je i jedan od razloga što se vraćam. Sretna sam privatno i želim taj osjećaj pokušati prenijeti u borbe", poentirala je.

UFC Fight Night: Makhachev vs Moises UFC Fight Night: Makhachev vs Moises (Foto: GOL.hr)

Dana White mora biti sretan što se Tate vraća jer je zbog svojih vještina, uspjeha i izgleda u prvoj dionici svoje karijere bila jedna od najpopularnijih ženskih boraca na kugli zemaljskoj. Aktualna prvakinja u bantamu Amanda Nunes očisitila je diviziju i uspije li se Tate vratiti na razinu na kojoj je nekoć bila, možda malo uspije malo popraviti krvnu sliku te težinske kategorije. Ali korak po korak…

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider