FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
uzeo komadić užeta

UFC-ov prvak ispričao bizarnu priču: Pronašao obješenog čovjeka i od tada je neporažen

Poljski UFC-ov prvak Jan Blachowicz ispričao je bizarnu priču iz svoje rodne zemlje uoči najvećeg okršaja u njegovoj karijeri.

Spektakularni UFC 259 s čak tri borbe za titulu ovoga vikenda predvode prvak poluteške kategorije Jan Blachowicz i prvak srednje kategorije Israel Adesanya. Poljski veteran na kladionicama već standardno figurira kao autsajder protiv neporaženog prvaka Adesanye.

Nakon poluteškaškog pojasa KSW-a, u 37. godini je konačno postao i UFC prvak. Jan Blachowicz se uoči sudara s neporaženim Israelom Adesanyom posebno prisjetio svog meča s Devinom Clarkom prije tri i pol godine kada je bila upitna njegova budućnost u UFC-u.

gol expired Novi Lucky Punch: Prognoze i analize ludog UFC spektakla, razgovor s atraktivnom Julijom i Top 5 borbi svih vremena divider

"U borbu sam ušao s dva poraza. Da sam i tu borbu izgubio UFC bi mi dao otkaz. Znao sam da trebam pobjediti. Priredba je bila u Poljskoj, imao sam veliku potporu navijača."

Prije samo koji dan proslavio je 38. rođendan i otkrio kako je prije nekoliko godina šetao šumom i pronašao čovjeka koji se objesio. Obavijestio je policiju, a po njezinom dolasku mu je jedan od policajaca rekao:

"Uzmi maleni dio užeta s drveta i pratit će te sreća."

Nakon toga je zaredao s pobjedama, točnije njih četiri te je postao prvak.

"Volim pritisak. Znam prilagoditi pritisak da racionalno trošim energiju svog tijela."

Uranjanje u zaleđena jezera na temperaturnim minusima jedna je od tih metoda. S druge strane momak s Novog Zelanda, nigerijskih korjena ima pripreme na plaži.

"Možete zaista promjeniti smjer borbe zbog načina na koji dišete. I zato neću ostati nikada bez snage u borbi."

Protiv Paola Coste je dominirao. Brazilac koji ima oko 105 kilograma u treningu izgledao je nemoćno protiv vidno inferiornijeg, bržeg i kreativnijeg Adesanye. Sličan scenarij Adesanya očekuje i ovoga puta.

"Ovo će samo dokazati ljudima da mišići ne donose pobjede."

"6. ožujka ću ga nokautirati ili mu izvući polugu. I dalje će UFC prvak biti Jan Blachowicz."

Hoće li biti tako ili će opet svoj slavljenički break dance plesati Israel Adesanya vidjet ćemo sa subote na nedjelju od 4 ujutro.

Prijenos glavnog programa možete gledati na gol.hr-u, a snimku na Novoj TV u večernjem terminu, ne prije 22 sata.

Alistair Overeem - Hodajuća legenda - 4 Veliki gospodin Alistair Overeem emotivnom se porukom oprostio od UFC-a divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider